Rămâi conectat

Actualitate

Primul SCANDAL din Coaliția PSD-PNL: Certificatul COVID. Rafila: „Cei care pun în pericol adoptarea documentului fac un atentat la sănătatea publică”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primul SCANDAL din Coaliția PSD-PNL: Certificatul COVID. Rafila: „Cei care pun în pericol adoptarea documentului fac un atentat la sănătatea publică”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila l-a atacat, vineri, pe președintele PNL, Florin Cîțu acuzându-l că a compromis campania de vaccinare. Rafila a spus că nu înțelege de unde vine încrâncenarea fostului premier pe tema draftului de lege privind certificatul verde. În urmă cu o zi, Florin Cîţu a atacat public proiectul de lege pe care PSD intenționează să-l depună la Parlament precizând că PNL nu poate fi de acord cu susţinerea testării de către stat, mai ales când scopul este limitarea pandemiei şi există un vaccin gratuit.

”Nu înţeleg de unde atâta încrâncenare din partea unei persoane care chiar nu a făcut nimic în ceea ce priveşte campania de vaccinare, a compromis-o prin declaraţii şi ne acuză pe noi că facem un lucru greşit în condiţiile în care stabilim un mecanism predictibil, transparent de introducere a unui certificat care să poată să fie aplicabil în sectorul public şi privat, în condiţiile în care proiectul de lege al PNL se referă strict la sectorul medical”, a declarat Alexandru Rafila, la Parlament.

Ministrul Sănătăţii mai spune că liderul PNL face declaraţii mai degrabă politice. „Mi se pare o chestiune de conotație politică dorința de a pune în discuție funcționarea acestei Coaliții decât o chestiune care să țină de sănătate publică. (…) A fost un draft al proiectului de lege. Dacă nu se dorește să lucrăm și să continuăm această situație de haos și de incapacitate a statului român de a lua niște măsuri în timp util și distrugem încă de la prima încercare un astfel de document , atunci cei care pun în pericol adoptarea acestui document fac un atentat la sănătatea publică. M-a surprins această poziție. Cred că specialistul în economie Cîțu a consultat specialistul în sănătate Cîțu și v-a transmis dvs informațiile”, a mai spus Rafila.

El a susținut că toate criticile vin din partea celor care nu au făcut nimic pentru evitarea valului 4 care a fost un dezastru sanitar. Rafila a spus că în loc să fie introdus certificatul COVID în iulie când a fost o creștere susținută a cazurilor, guvernul Cîțu a ales să relaxeze măsurile restrictive care au avut ca rezultat în cele din urmă mii de morți din cauza COVID-19.

Președintele PNL, Florin Cîțu a declarat în urmă cu o zi că PNL nu poate fi de acord cu susţinerea testării de către stat, pe termen nelimitat, pentru cei care nu se vaccinează, mai ales când scopul este limitarea pandemiei şi există un vaccin gratuit. Cîțu făcea referire la proiectul de lege privind certificatul COVID, pe care PSD intenționează să-l depună în Parlament săptămâna viitoare.

Reamintim că PNL a depus împreună cu UDMR în luna octombrie un proiect de lege care prevedea obligativitatea certificatului verde COVID pentru personalul medical, dar și în cazul instituțiilor publice, inclusiv Parlamentul, și în clădirile de birouri. Inițiativa legislativă a fost respinsă de Senat în 27 octombrie și se află în dezbaterea Camerei Deputaților în prezent.

Sursa: hotnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea