Ziarul Unirea

Primul primar postdecembrist din Aiud, cetăţean de onoare post-mortem

Consiliul Local Aiud a votat în unanimitate proiectul de hotărâre iniţiat de către consilierii PSD privind acordarea, post-mortem, a titlului de cetăţean de onoare al municipiului profesorului Vasile Crişan, întâiul primar ales în mod liber după decembrie 1989. Votul aleşilor locali a fost precedat de un moment de reculegere în memoria celui care s-a implicat în viaţa politică, ştiinţifică, culturală şi economică a Aiudului, declarat municipiu chiar în mandatul său,1992-1996. În expunerea de motive, grupul consilierilor PSD şi-a argumentat iniţiativa prin aceea că activitatea de primar a lui Vasile Crişan şi-a pus amprenta asupra comunităţii aiudene în anii de după Revoluţia din Decembrie 1989, implicarea sa în viaţa municipiului fiind continuată şi prin mandatul de consilier local din perioada 2000-2004. Titlul de cetăţean de onoare va fi decernat în cadrul şedinţei de consiliu din luna octombrie.
„Salut această iniţiativă a grupului PSD din CL Aiud, dar şi votul unanim favorabil al aleşilor locali. Vasile Crişan a fost cunoscut de toată lumea, a avut un rol important în evoluţia postdecembristă a municipiului Aiud şi îşi merită locul în galeria cetăţenilor noştri de onoare. Transmit încă o dată familiei şi apropiaţilor domniei sale regretele mele pentru dispariţia sa prea timpurie. Nu în ultimul rând, sper ca nici aiudenii, cei cărora le-a dedicat mulţi din anii săi de viaţă, să nu îl uite”, a declarat primarul Horaţiu Josan. (R.G.)

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

6 Comentarii

John 2 septembrie 2011 at 20:47

FELICITARI, ALESILOR NOSTRI CA SA GANDESC LA ASEMENEA GESTURI. MERITA DOMNUL CRISAN ASA UN TITLU. DUMNEZEU SA-L IERTE SI SA-L ODIHNEASCA IN PACE!!!

Elisabeta 2 septembrie 2011 at 23:11

Felicitari, d-le Josan! Valoarea deriva din capacitatea de a respecta valoarea celor din jur…

Horea 3 septembrie 2011 at 9:30

Pentru Elisabeta
„Valoarea deriva din capacitatea de a …” A cui valoare? La cine va referiti?

P.S. Cetatean de onoare post- mortem. De ce oare doar „post-mortem iar pana sunt inca in viata ii neglijam pe multi din cei care s-au remarcat pentru acest oras?

Observator 4 septembrie 2011 at 9:42

Nu-i cere Elisabetei ce nu poate!
A gasit si ea, pe undeva, citatul cu pricina si la depus aici pe forum. Acum o fi prin gradina la cules de gogosari. Ca si acestia-s „valorosi”.

Aiudeanul 4 septembrie 2011 at 12:10

@Horea
De ce post-mortem?
Pentru ca ante-mortem nu era gasit niciodata treaz din cauza alcoo… !

AIUDEAN 3 septembrie 2011 at 9:20

Este interesant ca in Aiud nu este nici o strada/loc public cu numele unui rrom,desi sunt multi care au facut cinste acestui oras.
Fara sa mai vorbim de intrarea in galeria oamenilor de onoare ,speram ca si
romii sa fie bagati in seama mai mult, avand in vedere ca reprezinta 10% din populatia orasului Aiud. Stiu ca sunt multi care aduc rusine natiei ,dat sunt si altii care prin contributia lor la viata socio-educationala a orasului au dovedit ca se poate!

Comentariile sunt oprite