Rămâi conectat

Curier Județean

Primul primar postdecembrist din Aiud, cetăţean de onoare post-mortem

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consiliul Local Aiud a votat în unanimitate proiectul de hotărâre iniţiat de către consilierii PSD privind acordarea, post-mortem, a titlului de cetăţean de onoare al municipiului profesorului Vasile Crişan, întâiul primar ales în mod liber după decembrie 1989. Votul aleşilor locali a fost precedat de un moment de reculegere în memoria celui care s-a implicat în viaţa politică, ştiinţifică, culturală şi economică a Aiudului, declarat municipiu chiar în mandatul său,1992-1996. În expunerea de motive, grupul consilierilor PSD şi-a argumentat iniţiativa prin aceea că activitatea de primar a lui Vasile Crişan şi-a pus amprenta asupra comunităţii aiudene în anii de după Revoluţia din Decembrie 1989, implicarea sa în viaţa municipiului fiind continuată şi prin mandatul de consilier local din perioada 2000-2004. Titlul de cetăţean de onoare va fi decernat în cadrul şedinţei de consiliu din luna octombrie.
„Salut această iniţiativă a grupului PSD din CL Aiud, dar şi votul unanim favorabil al aleşilor locali. Vasile Crişan a fost cunoscut de toată lumea, a avut un rol important în evoluţia postdecembristă a municipiului Aiud şi îşi merită locul în galeria cetăţenilor noştri de onoare. Transmit încă o dată familiei şi apropiaţilor domniei sale regretele mele pentru dispariţia sa prea timpurie. Nu în ultimul rând, sper ca nici aiudenii, cei cărora le-a dedicat mulţi din anii săi de viaţă, să nu îl uite”, a declarat primarul Horaţiu Josan. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Transportatorii de marfă și persoane, verificați de polițiștii din Alba: Nereguli și sancțiuni aplicate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Transportatorii de marfă și persoane, verificați de polițiștii din Alba: Nereguli și sancțiuni aplicate În perioada 23-24 aprilie 2024, sub egida ROADPOL, polițiștii rutieri din județul Alba au efectuat activități de verificare a legalității transportului rutier de persoane și de marfă. În acest context, polițiștii rutieri au verificat autovehiculele destinate transportului public de persoane cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea