Rămâi conectat

Curier Județean

PRIMUL caz de coronavirus CONFIRMAT OFICIAL la Aiud. Alte trei cazuri la Spitalul Municipal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Situația cazurilor de persoane infectate cu COVID-19 în județul Alba crește de la o zi la alta, fiind înregistrate 50 de cazuri confirmate cu noul coronavirus. A fost confirmat și primul caz al unui cetățean din municipiul Aiud infectat cu noul coronavirus.

DSP Alba a comunicat DAS Aiud primul caz confirmat de COVID-19 al unui cetățean din municipiul Aiu.

Potrivit raportării din data de astăzi, luni 6 aprilie, față de ieri au fost înregistrate, la nivel județean, încă 16 cazuri, 8 persoane din mai multe localități din județ.

Este posibil ca în Spitalul Municipal Aiud să fi fost deja 3 cazuri confirmate: două venite posibil vineri și unul venit posibil ieri. De menționat este faptul că, niciunul dintre cele trei cazuri nu este cetățean al orașului Aiud, una dintre persoane fiind din Ocna Mureș.

Este posibil ca, în momentul de față, toate cele trei cazuri să fie mutate deja la Spitalul Municipal Blaj, desemnat unitate medicală suport pentru tratarea cazurilor de COVID-19 în judeţul Alba.

Primăria Aiud a anunțat, printr-o postare făcută publică pe pagina de Facebook a instituției, că începând de astăzi nu va mai emite comunicat cu privire la evoluția sitației epidemiologice cauzate de noul coronavirus, la nivelul municipiului.

Reprezentanții instituției au menționat că funcționarea și organizarea Spitalului Municipal Aiud a trecut în coordonarea Ministerului Sănătății, asta însemnând că Primăria municipiului Aiud nu mai are acces la protocoale și proceduri din cadrul Spitalului, ne mai putând să afle, în timp real, informații legate de persoane care ajung la spital cu simptome și cărora le sunt prelevate probe.

La nivelul municipiului Aiud, din totalul celor 65 de persoane aflate în carantină, 7 sunt cetățeni ai municipiului. S-a atins astfel capacitatea totală de carantinare. De asemenea, 86 de persoane sunt izolate la domiciliu.

Începând de la momentul aplicării măsurilor de izolare pe raza municipiului Aiud, DSP Alba a dispus izolarea la domiciliu a 248 de persoane. Pentru 162 persoane DSP a emis avizul epidemiologic pentru încetarea perioadei de izolare.

Cu privire la carantinare, facem următoarele precizări: Deținătorii de pensiuni și hoteluri din întreg județul, voluntar, și-au pus la dispoziție spațiile pentru carantinare. În Aiud un singur proprietar a făcut acest lucru. A fost atinsă capacitatea totală de carantinare.

De asemenea, în urma analizelor efectuate duminică, 5 aprilie, în cadrul Laboratorului Direcţiei de Sănătate Publică Alba, s-a constatat că alți patru pacienți sunt infectați cu noul coronavirus.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă, este vorba despre două femei, în vârstă de 61 şi 48 de ani, respectiv de doi bărbaţi, în vârstă de 56 şi 62 de ani.

Pacientul în vârstă de 62 de ani a fost transferat la Spitalul Municipal Blaj, iar ceilalţi trei pacienţi primesc îngrijiri medicale de specialitate în cadrul secţiei boli infecţioase, special amenajată pentru astfel de cazuri.

Sursă foto: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea