Rămâi conectat

Curier Județean

PRIMUL caz de coronavirus CONFIRMAT OFICIAL la Aiud. Alte trei cazuri la Spitalul Municipal

Publicat

în

Situația cazurilor de persoane infectate cu COVID-19 în județul Alba crește de la o zi la alta, fiind înregistrate 50 de cazuri confirmate cu noul coronavirus. A fost confirmat și primul caz al unui cetățean din municipiul Aiud infectat cu noul coronavirus.

DSP Alba a comunicat DAS Aiud primul caz confirmat de COVID-19 al unui cetățean din municipiul Aiu.

Potrivit raportării din data de astăzi, luni 6 aprilie, față de ieri au fost înregistrate, la nivel județean, încă 16 cazuri, 8 persoane din mai multe localități din județ.

Electrica Furnizare Discount

Este posibil ca în Spitalul Municipal Aiud să fi fost deja 3 cazuri confirmate: două venite posibil vineri și unul venit posibil ieri. De menționat este faptul că, niciunul dintre cele trei cazuri nu este cetățean al orașului Aiud, una dintre persoane fiind din Ocna Mureș.

Este posibil ca, în momentul de față, toate cele trei cazuri să fie mutate deja la Spitalul Municipal Blaj, desemnat unitate medicală suport pentru tratarea cazurilor de COVID-19 în judeţul Alba.

Primăria Aiud a anunțat, printr-o postare făcută publică pe pagina de Facebook a instituției, că începând de astăzi nu va mai emite comunicat cu privire la evoluția sitației epidemiologice cauzate de noul coronavirus, la nivelul municipiului.

Reprezentanții instituției au menționat că funcționarea și organizarea Spitalului Municipal Aiud a trecut în coordonarea Ministerului Sănătății, asta însemnând că Primăria municipiului Aiud nu mai are acces la protocoale și proceduri din cadrul Spitalului, ne mai putând să afle, în timp real, informații legate de persoane care ajung la spital cu simptome și cărora le sunt prelevate probe.

La nivelul municipiului Aiud, din totalul celor 65 de persoane aflate în carantină, 7 sunt cetățeni ai municipiului. S-a atins astfel capacitatea totală de carantinare. De asemenea, 86 de persoane sunt izolate la domiciliu.

Începând de la momentul aplicării măsurilor de izolare pe raza municipiului Aiud, DSP Alba a dispus izolarea la domiciliu a 248 de persoane. Pentru 162 persoane DSP a emis avizul epidemiologic pentru încetarea perioadei de izolare.

Cu privire la carantinare, facem următoarele precizări: Deținătorii de pensiuni și hoteluri din întreg județul, voluntar, și-au pus la dispoziție spațiile pentru carantinare. În Aiud un singur proprietar a făcut acest lucru. A fost atinsă capacitatea totală de carantinare.

De asemenea, în urma analizelor efectuate duminică, 5 aprilie, în cadrul Laboratorului Direcţiei de Sănătate Publică Alba, s-a constatat că alți patru pacienți sunt infectați cu noul coronavirus.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă, este vorba despre două femei, în vârstă de 61 şi 48 de ani, respectiv de doi bărbaţi, în vârstă de 56 şi 62 de ani.

Pacientul în vârstă de 62 de ani a fost transferat la Spitalul Municipal Blaj, iar ceilalţi trei pacienţi primesc îngrijiri medicale de specialitate în cadrul secţiei boli infecţioase, special amenajată pentru astfel de cazuri.

Sursă foto: arhivă

Publicitate

Curier Județean

ASTĂZI: Se deschide patinoarul din Aiud: Certificatul verde NU este obligatoriu, doar masca de protecție. PROGRAM

Publicat

în

ASTĂZI: Se deschide patinoarul din Aiud: Certificatul verde NU este obligatoriu, doar masca de protecție. PROGRAM

Aiudenii se vor putea bucura, de sezonul de iarnă, luni, 6 decembrie, urmând să fie deschis patinoarul, spre bucuria celor mici, dar și a părinților care îi însoțesc.

Patinoarul va fi amplasat în locul deja obișnuit din Piața Dr. Constantin Hagea. Funcționarea acestuia se face în condițiile impuse de situația epidemiologică. Este permis accesul a maximum 75 persoane deodată, iar purtarea măștii este obligatorie.

Va funcționa în perioada 6 decembrie 2021 – 29 ianuarie 2022 și va fi disponibil zilnic, între orele 12:00 – 22:00, cu excepția zilelor de 25 decembrie 2021 și 1 ianuarie 2022 când patinoarul este închis, iar în zilele de 24 și 31 decembrie 2021 patinoarul este disponibil doar între orele 12:00 – 16:00.

Electrica Furnizare Discount

Taxă intrare – 5 lei / persoană/ intrare
Taxă închiriere patine – 5 lei / pereche / intrare

Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Sebeșul este pregătit pentru Sărbătorile de Iarnă. „Straiele” Crăciunului oferă o atmosferă de basm în Parcul Tineretului

Publicat

în

Sebeșul este pregătit pentru Sărbătorile de Iarnă. „Straiele” Crăciunului oferă o atmosferă de basm în Parcul Tineretului

Municipiul Sebeș a intrat în atmosfera Sărbătorilor de Iarnă. Mii de luminițe colorate, care împodobesc Parcul Tineretului, cu ocazia Crăciunului, s-au aprins feeric, luni seara, cu o zi înaintea sărbătoririi Zilei Naționale a României.

Citește și: Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului

Anul acesta, din cauza pandemiei și a restricțiilor nu va fi organizat un Târg de Crăciun propriu zis, însă locuitorii din Sebeș se pot bucura de atmosfera de poveste și de patinoarul artificial.

Electrica Furnizare Discount

Patinoarul artificial situat în Parcul Tineretului din Sebeș este deja funcțional așteptându-i pe cei mai mici cetățeni ai orașului să se bucure de acest frumos sport de iarnă.

Citește și: Povestea sau legenda lui Moș Crăciun

Programul de funcționare:

Luni – duminică: 12:00-20:30

Ultima intrare: ora 19:30

Accesul pe patinoar se face pe serii a câte o oră fiecare:

Seria 1 – orele 12.00 – 13.00

Seria a 2-a: orele 13.30 – 14.30

Seria a 3-a: orele 15.00 – 16.00

Seria a 4-a: orele 16.30 – 17.30

Seria a 5-a: orele 18.00 – 19.00

Seria a 6-a: orele 19.30 – 20.30

Citește și: MESAJE de Mos CRACIUN hazlii. Idei de SMS-uri, URĂRI şi FELICITĂRI amuzante pe care le puteți trimite celor dragi

Intrarea pe patinoar este gratuită pentru deţinătorii de patine.

Patinoarul va funcționa până la data de 1 februarie 2022.

Foto: Facebook – Florin Muntean

Citește mai mult

Curier Județean

FOTO VIDEO| Gala Premiilor Bibliotecii 2021, la Abrud: Premii și distincții, la cea de-a treia ediție. Concert extraordinar Remus Von Henning

Publicat

în

Gala Premiilor Bibliotecii 2021, la Abrud: Premii și distincții, la cea de-a treia ediție. Concert extraordinar Remus Von Henning

Duminică, 5 decembrie, de la ora 14:00, a avut loc, la Biserica Reformată din Abrud, Gala Premiilor Bibliotecii, ediția a treia, organizată de către Consiliul Județean Alba, Primăria Orașului Abrud și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga”.

În cadrul galei au fost acordate premii și diplome tuturor celor care s-au implicat în desfășurarea proiectelor culturale derulate în anul 2021, și anume: unități administrative teritoriale, ONG-uri, instituții publice, instituții de cultură, unități de învățământ, mass-media, voluntari și colaboratori ai bibliotecii, scriitori, biblioteci publice din județul Alba.

Electrica Furnizare Discount

Evenimentul s-a încheiat cu prezentarea publicațiilor realizate de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și cu un recital extraordinar de orgă susținut de maestrul Remus Von Henning, din Sibiu.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare