Rămâi conectat

Actualitate

Primăria şi Salina Ocna Mureş vor curăţa şi vor securiza craterul nou format

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Ieri dimineaţă, la Ocna Mureş s-au întâlnit principalii factori de decizie pentru soluţionarea problemei atipice apărută în zona lacului unde s-a scufundat magazinul PLUS. Mai exact, administraţia locală, Salina şi reprezentanţi ai poliţiei din oraş s-au întâlnit pentru a găsi o cale să stăvilească afluxul de oameni care pur şi simplu îşi riscă viaţa, de două săptămâni încoace, pescuind în craterul adânc de 16 metri, resturile alimentare sau nealimentare provenind din magazia supermarketului distrus. Viceprimarul oraşului Ocna Mureş, Marin Aron, ne-a declarat că au fost luate două măsuri concrete: prima de a contracta o firmă care să cureţe luciul de apă de produsele pentru care oamenii îşi riscă viaţa şi a doua, cea decisă împreună cu conducerea Salinei, de a îngrădi craterul şi de a asigura paza non-stop. „Pentru că magazinul Plus nu a cerut nici o daună, oamenii care pescuiesc în crater nu pot fi acuzaţi de furt sau de alte infracţiuni. Dar este responsabilitatea noastră să îi împiedicăm ca, Doamne fereşte, să-şi piardă viaţa din inconştienţă, căutând după o doză de bere sau o sticlă cu ulei. Aşa că, dacă vom curăţa apa şi vom îngrădi locul periculos, vom înlătura orice fel de tentaţie”, a subliniat viceprimarul Aron Marin. Acesta ne-a mai spus că în zonă nu s-au mai înregistrat mişcări ale suprafeţei terestre şi că specialiştii în geodezie efectuează încă măsurători. „Aşteptăm încă un aparat de măsurare pentru zăcămintele de sare, singurul în toată regia sării, care trebuie adus de la Ocnele Mari”, a mai completat Aron. (N.I.T.)


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Mesajul Casei Regale a României, la comemorarea a șase ani de la trecerea în neființă a Regelui Mihai: „A lăsat o urmă de neşters în sufletele românilor”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesajul Casei Regale a României, la comemorarea a șase ani de la trecerea în neființă a Regelui Mihai Marţi, 5 decembrie, se împlinesc şase ani de la moartea Regelui Mihai. „A lăsat o urmă de neşters în sufletele românilor şi în devenirea Naţiunii noastre”, susţine Casa Regală a României „Acum şase ani, în ziua de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare