Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Primii pași pentru demararea lucrărilor la noul sediu al Tribunalului Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Primii pași pentru demararea lucrărilor la noul sediu al Tribunalului Alba • Documentația pentru procedura de licitație a ajuns în posesia Companiei Naționale de Investiții

Conducerile instanțelor de judecată de pe raza municipiului Alba Iulia speră ca în 2020 să fie realizați primii pași concreți în construirea noului sediu al Tribunalului Alba. Clădirea în care îşi desfăşoară în prezent activitatea Tribunalul Alba şi Judecătoria Alba Iulia oferă spaţiu insuficient pentru activitatea celor două instanţe iar în condiţiile în care nu este posibilă o extindere a imobilului s-au demarat încă din anul 2014 procedurile pentru construirea unui sediu nou pentru tribunal, judecătoria urmând să rămână în vechiul spaţiu.

”În anul 2019 s-au înregistrat progrese în acest sens: în luna iulie 2019, cu Avizul nr. 8/04.07.2019, Consiliul Tehnico-economic al Ministerului Justiției a avizat favorabil Nota conceptuală și Tema de proiectare pentru sediul nou al Tribunalului Alba. Cu adresa nr. 58056/16.09. 2019 Ministerul Justiției a înaintat Companiei Naționale de Investiții documentația necesară demarării procedurii de licitație pentru proiectarea și execuția sediului nou al Tribunalului Alba”, se precizează într-un raport al Curții de Apel Alba Iulia.

Cu alte cuvinte este posibil ca în 2020, Compania Națională de Investiții să finalizeze licitația și să preia amplasamentul. Clădirea ar urma să fie construită pe o suprafață de teren de circa 1,5 hecatre în prelungirea cartierului de locuințe Anghel Saligny, în spatele fostei Uzine Ardealul. În ceea ce privește sediul Curții de Apel Alba Iulia, în anul 2019 s-a reușit demararea lucrărilor de renovare urgente constând în reparații în zona turnului de pe faţada principală a clădirii și a acoperişului, atribuite prin procedura de achiziții publice și aflate în prezent aproape de finalizare.

De asemenea, au continuat lucrările de modernizare cu prioritate a spațiilor publice, fiind terminate holurile de acces și toaletele de la etajul al II-lea dar și Arhiva principală, unde, prin reorganizarea şi eficientizarea mobilierului dedicat stocării dosarelor s-a obţinut spaţiu suplimentar atât pentru circuitul, cât şi pentru studiul dosarelor.

”Pe măsura eliberării spaţiului de către instituţiile cu care împarte în prezent folosinţa imobilului, Curtea de Apel Alba Iulia intenţionează să reorganizeze întreg spaţiul existent, care la acest moment este evident insuficient şi impropriu utilizării corespunzătoare, astfel încât clădirea să redevină cu adevărat un Palat al justiţiei, în care sălile de judecată construite cu această destinaţie şi celelalte compartimente destinate publicului să fie uşor accesibile, iar personalul instanţei să beneficieze de spaţiul necesar desfăşurării activităţii în condiţii optime”, se precizează în documentul menționat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Sute de copii la Urban Playfield în Alba Iulia. Fotbal, baschet sau turn de escaladă, printre sporturile, oferite pentru distracția celor mici

Bogdan Ilea

Publicat

în

VIDEO FOTO: Sute de copii la Urban Playfield în Alba Iulia. Fotbal, baschet sau turn de escaladă, printre sporturile, oferite pentru distracția celor mici Cetatea Alba Carolina s-a transformat într-un teren de joacă pentru primul weekend Urban Playfield, 18-19 mai! Alba Iulia este primul oraș din cele 10 din România prin care evenimentul urmează să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea