Primele licenţe 5G pentru reţele de telecomunicaţii vor fi acordate de Guvern în 2018. Viteze de până la 24 Gbps

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Potrivit ministrului Comunicaţiilor, Augustin Jianu, Guvernul ia toate măsurile pentru a putea acorda primele licenţe pentru reţele de telecomunicaţii 5G în 2018.

Tehnologia 5G ar putea oferi utilizatorilor de internet din România, începând cu 2020, viteze de câteva ori mai mari decât în 4G, în timpul testelor fiind atinse viteze de până la 24 Gbps.

ELIT

Jianu a subliniat, citind mesajul premierului Sorin Grindeanu, că adoptarea timpurie a acestei tehnologii va crea oportunităţi semnificative pentru utilizatori şi jucătorii pieţei şi va îmbunătăţi mult accesul la o paletă largă de servicii, în special în domeniul televiziunii online.

„De aceea, facem toate diligenţele pentru a putea acorda primele licenţe 5G în 2018 şi pentru a avea în 2020 primele reţele funcţionale 5G”, a declarat Jianu.

Ministrul a amintit şi scurtarea perioadei de aşteptare dintre diferitele generaţii de tehnologie.

„De la 2G la 3G am aşteptat un deceniu, de la 3G la 4G perioada s-a redus la jumătate, iar acum deja vorbim despre 5G”, a afirmat Jianu.

Sursa: capital.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

FF 13 iunie 2017 at 9:17

Cum din 2020 ??? Parca „administratia locala” din Alba Iulia se lauda ca vor oferi 5G de centenar !!! Dar cum sfatuitorii „de taina” ai lui Hava il prostesc zi de zi oferind chiar si titluri nobiliare nu vad de ce nu ar oferii si 5G virtual. La mai mare pedelistilor ca nu trece o singura zi sa nu va faceti de ka*at.

Comentariile sunt oprite