Primele de ziua… bugetarilor se ridică la 2 milarde de euro

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Deputatul PNL de Alba Călin Potor s-a arătat revoltat de deciziile luate de autorităţile statului în vederea premierii unor salariaţi din instituţii neprofitabile. Potor a amintit că de Ziua Energeticianului, sărbătorită pe 20 iulie, salariaţii din sistemul energetic au luat prime consistente şi au beneficiat şi de o zi liberă de la serviciu. „Este inadmisibil să se plătească prime de milioane de euro la companiile statului, respectiv la Complexurile Energetice din Gorj, Turceni şi Rovinari. Salariaţii din energie vor fi urmaţi la prime de minerii de la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, care vor primi o grămadă de bani până în data de 17 august, când se va sărbători Ziua Minerului”, a subliniat Potor. Parlamentarul liberal a precizat că, dintr-un calcul incipient, rezultă că pentru cei peste 16.000 de salariaţi din sistemul minier şi energetic statul român va aloca peste două milioane de euro, doar pentru acordarea primelor de ziua Energeticianului şi cea a Minerului. „Sunt de acord că oamenii din sistemele energetic şi minier trebuie să fie recompensaţi, însă populaţia trebuie să ştie că este vorba de companii de stat cu mari pierderi, unde nu s-ar impune risipirea banilor publici. Aceste premieri denotă inconştienţa conducătorilor statului român, care, pe de o parte taie salariile şi pensiile, iar, pe de altă parte, acordă sume grase pentru unele categorii de bugetari. Actualii guvernanţi continuă să îşi bată joc de români, cu atât mai mult cu cât ei au ajuns la Putere promiţând două lucruri, respectiv că vom trăi mai bine, şi că vor diminua corupţia. Nici una din aceste promisiuni nu s-a îndeplinit, însă sunt convins că drama românilor va lua sfârşit odată cu alegerile de anul viitor”, a conchis deputatul PNL Călin Potor. (N.I.T.)

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei

6 Comentarii

Andrei 25 iulie 2011 at 1:28

Neconcordanta evidenta intre titlu si continut. Potor afirma ca e vorba de 2 miloane de euro iar in titlul sunt 2 miliarde. E grele cu cirele…

nicolae 25 iulie 2011 at 4:39

Acest prime se regasesc an pretul piparat pe care noi al dam pe curent,platim incompetenta celor din sistem,da as fi de acord sa fie recompensati cei care prin inteligenta ar veni cu noi tehnici de producere si transport care sa duca la scaderea pretului la curent ,dar asa e la noi premiem politic…..

silviu 25 iulie 2011 at 19:41

S-o credeti dvs
In companiile cu filiale in judetul nostru aceste prime nu s-au mai acordat de anul acesta , iar salariile nus mari de loc la ce sunt supusi oamenii astia .
La angajare cit si in fiecare an pe parcursul activitatii sunt supusi unor examene -pe bune medicale si psihologice – iar atunci cind nu mai corespund sun pur si simplu dati afara .
Daca gresesc li se imputa in totalitate prejudiciul fara nici un menajament .In situatii complexe sunt adusi la munca peste program , intempestiv ceea ce nu stiu citi dintre noi ar accepta .
Salariul dupa 20 de ani de experienta este udeva la 1600 lei cu simbete , duminici , noapte , ore suplimentare-cite se platesc etc..
Pentru curiozitatea personala medicii cite examene psihologice dau ? dar politicienii?

ion 25 iulie 2011 at 20:44

Da ,cred ca un lucrator de la stalp are acest salar,dar te rog spune-mi si cat au cei din palatul de sticla,ei mai au si aer conditionat mai au si fotolii moi,mai au si vile de vacanta,deci eu trebuie sa platesc la pretul de cost al kw si aceste costuri,te rog explica-mi ce a adus nou prin munca sa de cercetare directarul vostru ,merita pentru aceasta salarul sau pentru faptul ca e membru de partid….,eu ca persoana fizica a trebuit sa ami cumpar totul,de la pix,scaun,racord la reteaua de curent si te asigur ca m-a costat o caruta de bani,…

silviu 26 iulie 2011 at 20:11

si eu taiesc in mediu privat si stiu cum e .
Pot sa spun ca doar un ing cu 20 ani vechime cistiga putin sub 2000 . si asta sigur . Sunt multe basme referitoare la salarii . Cunosc oameni din interior care nu mint .

silviu 25 iulie 2011 at 19:44

Si inca ceva
personal cred ca drama romanilor se va accentua de anul viitor
cu ce sai schimbam pa astia?
cu cei ce au fost 3 ani dea-i lor si brusc ia lovit constiinta civica ?
asa nu schimbam nic
din lac in put
ps pe cuvint de onoare ca v-am votat

Comentariile sunt oprite