Rămâi conectat

Curier Județean

Prime de Crăciun și vacanță prelungită pentru angajații Uzinei Mecanice și Fabricii de Arme Cugir: Ce bonus primesc salariații

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Prime de Crăciun și vacanță prelungită pentru angajații Uzinei Mecanice și Fabricii de Arme Cugir: Ce bonus primesc salariații

Comisiile Paritare de la Societățile Uzina Mecanică și Fabrica de Arme Cugir (Administrație – Sindicate) au stabilit recent, programul și bonusurile de vacanță destinate salariaților celor 2 unități, pentru sărbătorile de Crăciun și Anul Nou.


Astfel, angajații fabricilor respective vor beneficia de un miniconcediu începând cu data de 23 decembrie 2022 și se vor întoarce în activitate pe 9 ianuarie 2023. Aceștia vor beneficia de 4 zile din concediul legal aparținând lunii ianuarie 2023 și 3 zile din luna decembrie 2022.

Potrivit managerilor celor două firme, ing. Mircea Trifan și ing. Grațian Duma, toți salariații vor primi un bonus net de Crăciun în valoare de 1.500 lei, la Uzina Mecanică, respectiv 1000 lei la Fabrica de Arme. După cum am aflat, la ambele societăți au avut loc negocieri cu sindicatele pentru majorări salariale. Salariații vor beneficia de o majorare de 350 lei (brut)/salariat, ceea ce înseamnă că fiecare angajat rămâne în mână cu 200 lei. Aceste demersuri au fost confirmate și de conducerile sindicale ale celor două fabrici.

Conform informațiilor, Uzina Mecanică a reușit să lichideze stocurile de armament și muniție, are noi comenzi, a angajat personal nou și a început fabricația la secția de armament cu perspectiva ca de la 1 ianuarie 2023 să aibă loc noi angajări și la secția de muniție. De asemenea, la Fabrica de Arme există comenzi ferme cu partenerii străini până anul viitor în luna mai.

Totodată, este de remarcat sprijinul Ministerului Economiei, care s-a angajat să acorde susținere procesului de retehnologizare al societăților și de reabilitare a unor active aparținând acestora. În acest context există premise sigure ca cele două unități să lucreze pe profit.

Potrivit secretarului Sindicatului Liber de la UM Cugir, Virgil Matei, există, pentru prima dată, o foarte bună colaborare între sindicat și administrație: ,,De când s-a instalat la conducerea unității echipa condusă de noul director general, Mircea Trifan, s-a dovedit un mai mare interes pentru îndeplinirea obligațiilor de producție și contractulale, dar și pentru asigurarea unor condiții de muncă cât mai bune pentru personalul muncitor. De asemenea, faptul că angajații fabricii își primesc la timp salariile, este încă un fapt pozitiv ce dovedește seriozitatea și interesul noii echipe manageriale”, a declarat reprezentantul Sindicatului Liber.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea