Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Dosarul STP Alba: Mircea Hava, audiat trei ore la DNA Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

El a fost chemat să dea lămuriri despre contractul cu STP Alba şi subvenţiile acordate pensionarilor

 Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a fost audiat ieri la DNA Alba Iulia timp de peste trei ore, în prezenţa avocatului Iulian Gâlcă. El a fost chemat să dea lămuriri în calitate de învinuit asupra modului cum s-a făcut prelungirea contractului cu STP Alba Iulia pentru transportul public local şi cum s-au acordat subvenţiile pentru pensionarii din municipiu care circulă cu autobuzele STP. „Am dat această declaraţie pentru a lămuri nişte aspecte. Dânşii vor analiza şi vor decide în consecinţă. Am venit în calitate de ce te cheamă aici, învinuit. O să vedem ce vor face după ce am dat această declaraţie. Mi-am făcut datoria, dânşii îşi vor face acum datoria. Am fost întrebat despre transportul public, care înseamnă trasee şi subvenţii“, a declarat primarul Mircea Hava, ieri, la ieşirea de la audieri. Edilul a spus că din punctul său de vedere „totul s-a făcut legal” şi „nu există niciun prejudiciu”.
Practic, suspiciunile se referă la felul cum primăria a făcut în perioada 2008 – 2009 deconturile pentru pensionarii din Alba Iulia care beneficiază de gratuitate pentru transportul public local, în condiţiile în care nu a existat un regulament în acest sens. Decontarea sumelor se făcea doar pe baza tabelelor furnizate de Casa Judeţeană de Pensii. Tocmai neadoptarea unui astfel de regulament i-a adus lui Hava acuzaţia de neglijenţă în serviciu.
În dosarul STP sunt învinuite 11 persoane, opt din cadrul Primăriei Alba Iulia şi trei de la STP. Miercuri dimineaţă a fost audiat, mai bine de patru ore, şi Oliviu Gaşpar, şef al Serviciului Transporturi din cadrul primăriei. Pentru a da lămuriri, în zilele următoare vor merge la sediul DNA Alba Iulia şi viceprimarii Ioan Bogăţan şi Voicu Paul, tot în calitate de învinuiţi, dar şi secretarul Primăriei Alba Iulia, Marcel Jeler şi directorul Serviciului Economic, Teofila Ţâr. De asemenea, directorul Societăţii de Transport Public (STP) Alba Iulia, Stelian Nicola, va fi audiat de procurori. Plângerea pare să fi fost formulată de reprezentanţii unei societăţi de transport local concurente din judeţ care şi-ar dori să participe la licitaţia pentru atribuirea transportului public local în arealul AIDA. Licitaţia urmează să aibă loc în 19 martie, dată până la care se pot depune oferte.
Ioana PITICARIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale Chiar dacă bonusurile de Paşte nu sunt atât de populare ca primele de Crăciun, perioadă care coincide cu bilanţul unui an, există diverse forme de recompensare a angajaţilor care nu încarcă fiscal angajatorul. Cadoul în numerar de 300 lei este asimilat veniturilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea