Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Primarul Mircea Hava încurajează formarea inginerilor la Alba Iulia: Fabrica VCST își dublează capacitatea în 2016 și e bine ca specialiștii să se formeze aici. Sediu, pentru UTCN

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*Universitatea Tehnică Cluj Napoca, Extensia Alba Iulia, ar putea avea sediul în Incubatorul de Afaceri de la ieșire din oraș

primar havaPrimarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a declarat, joi, că administrația locală este ”foarte aproape să atingă ținta de a fixa în Alba Iulia Universitatea Tehnică Cluj Napoca, cu partea tehnică”. Spațiul posibil, unde ar putea avea sediul, ar fi Incubatorul de Afaceri de la ieșirea din Alba Iulia spre Cluj, peste drum de Ambient.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

 ”Ne atingem ținta de a fixa în Alba Iulia Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, cu partea tehnică, dar așa serios. La ora aceasta au aproape 800 de studenți, vor fi și mai mulți și e nevoie de partea tehnică”, a spus Hava.

 Edilul a ținut să menționze că vinerea trecută a avut o discuție cu belgienii de la VCST Automotive Production Alba și aceștia au în plan să-și dubleze capacitatea la fabrică în toamna anului 2016. Iar pentru că vor avea nevoie de specialiști, primarul este de părere că aceștia trebuie să se formeze aici.

 ”Iată, după nici 3 ani de zile fabrica VCST din Alba Iulia își dublează capacitatea și atunci e nevoie de specialiști. E bine ca specialiștii să se formeze aici”, a declarat edilul orașului.

 Acest demers poate fi considerat un fel de joint între sectorul de industrie din județul Alba și nevoia de calificare a studenților pregătiți la Universitatea Tehnică Cluj Napoca, Extensia Alba Iulia.

 Prima roată dinţată la Alba Iulia s-a produs, de probă, în 12 noiembrie 2012. O viitoare posibilă dezvoltare a fabricii VCST Alba Iulia se anunța încă de la inaugurarea acesteia. Citește și FOTO: VCST Automotive Production a inaugurat noua fabrică de la Alba Iulia

 În fiecare an, la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Extensia Alba Iulia, se înscriu peste 100 de studenți. Din anul 2006 până în 2013, sediul extensiei a fost la Colegiului Tehnic „Alexandru Domşa”, iar din 2013 cursurile se ţin la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan”. De asemenea, studenții sunt nevoiți, o dată pe semestru, să bată drumul până la Cluj, pentru laboratoare.

 În cadrul extensiei Universității Tehnice din Alba Iulia studenții pot opta pentru Facultatea de Construcţii de Maşini, cu specializările Inginerie Industrială şi Inginerie Economică Industrială, dar şi pentru cursurile Facultăţii de Mecanică, cu specializările Sisteme şi Echipamente Termice şi Maşini şi Instalaţii pentru Agricultură şi Industria Alimentară.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Momentul IMPACTULUI dintre cele două mașini din accidentul de la Alba Iulia, surpins de o cameră de bord

Ziarul Unirea

Publicat

în

Momentul IMPACTULUI dintre cele două mașini din accidentul de la Alba Iulia, surpins de o cameră de bord Accidentul de miercuri seara, petrecut în Alba Iulia, a fost filmat cu o cameră de bord de un alt participant la trafic. Impactul dintre cele două mașini a dus la rănirea a trei persoane, 2 adulți și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea