Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: VCST Automotive Production a inaugurat noua fabrică de la Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

vcstLuni, 8 iulie, firma VCST a inaugurat la Alba Iulia, în prezenţa ES Philippe Beke, ambasadorul Belgiei la Bucureşti dar şi a directorului general al VCST, a numeroşi colaboratori belgieni şi români, reprezentanţi ai clienţilor VCST şi autorităţi locale şi judeţene, cea mai nouă şi poate şi cea mai modernă unitate de producţie.

VCST Automotive Production Alba este cea mai recentă investiţie peste hotare a grupului belgian VCST furnizor de angrenaje, roţi, dinţate, arbori dinţaţi pentru cutii de viteze şi motoare pentru industria autor. VCST are clienţi importanţi şi pentru cinci dintre aceştia va produce roţi dinţate la Alba Iulia. Patru dintre aceste subproiecte să le spun sunt deja în faza aprobării producţiei: DAF, Perkins, ThyessenKrupp, Volkswagen, iar pentru al cincilea – Ford VCST, compania mamă, a decis să producă la Alba Iulia doar în urmă cu câteva zile.

Ideea aşezării fabricii VCST la Alba Iulia a venit după ce  au fost studiate şi vizitate mai multe locaţii în România, iar printre factorii decisivi au fost aşezarea în aproierea Sibiului şi a Clujului, deschiderea autorităţilor locale care au oferit tot sprijinul noii investiţii şi desigur, cel mai importatnt poate, faptul că la Alba Iulia exista o tradiţie în meseriile legate de prelucările prin aşchiere, şi să nu uităm prezenţa aici a unei secţii a Universităţii Tehnice din Cluj Napoca, element important în instruirea angajaţilor VCST Automotive Production Alba.

Elit - Gustul Desăvârșit

Acum ei sunt în număr de 77 şi unii dintre ei au fost instruiţi în Belgia. În acest an numărul lor va creşte până la 140, iar anul viitor va ajunge la capacitate maximă de circa 200 de locuri de muncă, spune managerului unităţii VCST din Alba Iulia, ing. Alexandru Goia. Tot el ne-a informat că s-au investit 30 de milioane de euro, 25 în utilaje, echipamente, aparte d e măsură şi control, 5 milioane de euro în construcţie şi infrastructură.

Actuala fabrică ocupă 30.000 de mp, dar există o rezervă de 18.000 mp pentru o viitoare dezvoltare. Construcţia fabricii a durat circa un an, a început în mai 2012, dar deja în 12 noiembrie 2012 se producea prima roată dinţată la Alba Iulia, desigur una de probă.

De ce au invesiti belgieni în România? Pentru că românii sunt serioşi, sunt pricepuţi. Belgia nu este printre primii 10 investitori din România, dar valoarea investiţiilor begiene este în creştere, după cum afirmă ES Philippe Beke, care ne mai spune şi că partea de Vest a ţării este și atractivă şi are mai mari şanse de a împlini dorinţa ministrului Economiei Varujan Vosganian de a reindustrializa România.

Desigur este şi partea de ţară mai aproape de graniţa de vest şi de infrastructura rutieră a Ungariei, dar pe măsură ce şi infrastructura noastră rutieră se va dezvolta desigur că numărul investitorilor interesaţi de România va creşte.

De acceaşi părere este şi Mircea Hava, primarul municipiului care le-a mulţumit belgienilor că au ales Alba Iulia pentru investiţia lor asigurându-i în continuare de tot sprijinul pe care li-l poate da administraţia publică locală.

Şi Ion Dumitrel, preşedintele CJ Alba crede că judeţul Alba este tot mai interesat pentru investitori şi că odată ce o firmă de renume mondial alege o localitate din judeţul Alba, vestea despre seriozitatea locuitorilor se răspândeşte şi astfel sunt atraşi şi alţii. Să vină pentru că loc încă mai este. El apreciază că investiţia de la Blaj, cea inaugurată azi la Alba Iulia şi cea care va fi inaugurată peste câteva luni la Sebeş, sunt tot atâtea puncte pozitive pe cartea de vizită a judeţului nostru.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| ACCIDENT rutier la Cunța: Un autocamion cu cereale s-a răsturnat pe DN 1

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT rutier la Cunța: Un autocamion cu cereale s-a răsturnat pe DN 1

Un accident rutier a avut loc marți, 8 noiembrie, în jurul orei 23.00, pe DN1, în zona localității Cunța.

Secția de Pompieri Sebeș intervine cu o autospecială de stingere, un modul de descarcerare și o ambulanță SMURD B2, pentru asigurarea măsurilor PSI la un accident rutier produs pe DN 1, în raza localității Cunța, care a implicat un autocamion care transporta cereale și care s-a răsturnat.

Din primele informații, în urma accidentului rutier nu sunt victime.

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

„Vreau și eu căsuța mea” – Campanie de strângere de fonduri pentru câinii fără stăpân din adăpostul public Alba Iulia. Cum poți ajuta un patruped să aibă cușca lui

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Vreau și eu căsuța mea” este campanie de strângere de fonduri pentru câinii fără stăpân din adăpostul public Alba Iulia, prin care oricine dorește poate ajuta un patruped să aibă cușca lui.

„Vreau și eu căsuța mea” este campania de strângere de fonduri cu ajutorul căreia sperăm să putem achiziționa cuști pentru cei 30 de căței, din adăpostul public de câini abandonați de stăpân Alba Iulia, care dorm momentan doar pe palet.

Elit - Gustul Desăvârșit

Știm ce înseamnă iarna în adăpost și am vrea ca fiecare câine de acolo să aibă bucuria unei cuști cu paie în care să se adăpostească și de unde să viseze la viitoarea familie.

Dacă doriți să susțineți inițiativa noastră o puteți face donând efectiv o cușca sau achiziționând unul dintre produsele nostre personalizare.

Costul unei cuști din lemn făcută la comnadă ,ținând cont de dimensiunile fiecărui țarc, ajunge la aproximativ 375 lei.

În comentariul fiecărei fotografii o să menționăm denumirea produsului, culorile și dimensiunile disponibile dar și donația în schimbul careia o să puteți achiziționa respectivul produs.

Comenzile se fac doar prin mesaj privat pe pagina noastră!!!”, au scris pe pagina de Facebook reprezentanții asociației.

Pentru cei care nu doresc achiziționarea unui produs dar vor să contribuie cu orice sumă atașăm conturile mai jos:

-RO94BTRLRONCRT0470679601
-RO44BTRLEURCRT0470679601
-Paypal: [email protected]
Recipient: Asociația Prietenii lui Azor


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

UPDATE| INCENDIU la Șpring: O anexă gopodărească, cuprinsă de flăcări. Intervin pompierii cu trei autospeciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

UPDATE| INCENDIU la Șpring: O anexă gopodărească, cuprinsă de flăcări. Intervin pompierii cu trei autospeciale

Un incendiu a izbucnit marți seara, în jurul orei 21.30, la o locuință din comuna Șpring.

Secția de Pompieri Sebeș în cooperare cu SVSU Șpring intervine cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, in localitatea Spring pentru lichidarea unui incendiu.

Din informațiile preliminare primite ar fi vorba despre un incendiu izbucnit la acoperișul unei locuințe.

Elit - Gustul Desăvârșit

UPDATE: În urma ajungerii forțelor de intervenție la locul solicitării s-a constatat că incendiul se manifesta la o anexa gospodăreasca fără pericol de propagare si fără victime.

UPDATE2: Incendiul a fost lichidat fără probleme deosebite, a ars o afumătoare pe aproximativ 3 mp.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea