Rămâi conectat

Politică Administrație

Primarul Mircea Hava, despre construcția Monumentului Marii Uniri de la Alba Iulia: ”Așa milog nu m-am simțit în viața mea: să cer ceva pentru suta de ani a României!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primarul Mircea Hava, a declarat, joi, că a fost semnat contractul pentru Monumentului Marii Uniri de la Alba Iulia, dar a dat de înțeles că încă mai există probleme privind alocarea banilor de la Guvern, astfel încât să poată demara construcția:

”S-a semnat contractul! Problema este să se facă! Ar fi timp să se construiască dacă toate lucrurile s-ar face cu cap! Lăsați-mă să folosesc toate căile diplomatice iar în momentul în care se va termina discuția, vom începe (…) Cel mai trist este să ai banii, dar să nu existe interes și dragoste față de țară. Parcă nu se împlinesc, în 1 Decembrie, 100 de ani! (…) I-am scris o scrisoare doamnei prim-ministru, am solicitat o audiență, pot să mă duc acolo împreună cu Florin Roman, că el știe locul, și să stăm 2-3 zile în greva foamei, daca așa trebuie să lucrăm! Oricum, așa milog nu m-am simțit în viața mea – să mă duc să cer ceva pentru suta de ani a României! Aștept să citească scrisoarea și să-mi trimită un răspuns corect”, a declarat Hava.

Primarul municipiului Alba Iulia a precizat că amenajarea parcului din jurul locului în care ar trebui să fie ridicat monumentul se va face oricum, iar în acest sens s-a lansat licitația pentru atribuirea lucrărilor.

El a promis că săptămâna viitoare va prezenta toate demersurile făcute de administrația locală pentru accesarea fondurilor alocate de Guvern pentru construirea Monumentului Marii Uniri și va explica detaliat de ce s-a ajuns la întârzieri atât de mari în demararea pregătirii orașului pentru aniversarea Centenarului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea