Rămâi conectat

Politică Administrație

Primarul liberal din Sâncel acuză Consiliul Județan Alba că a defavorizat comunitatea pe care o reprezintă

Bogdan Presecan

Publicat

în

Ilie Frățilă, primarul liberal al comunei Sâncel, a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul PNL Alba la care a participat și senatorul Teodor Atanasiu, că speră ca noua conducere a administrației județeane să sprijine proiectele de investiții pe care primăria din localitate le desfășoară sau intenționează să le realizeze. Asta în condițiile în care, în perioada madatului trecut, în care Consiliul Județean Alba era condus de o majoritate a PDL, comunitatea pe care o reprezintă în calitate de primar aflat la cel de al treilea mandat, a fost defavorizată de instituția amintită, în comparație cu celelalte localități din zona Blajului.

Ilie Frățilă a afirmat că acest lucru s-a întâmplat datorită culorii sale politice, el și cu primarul din Bucerdea fiind singurii din zonă care nu proveneau din rândurile PDL.

Primarul a prezentat totuși o situație a investițiilor pe care le-a realizat sau care sunt în curs de implementare la nivelul comunei Sâncel, o localitate cu o populație de 2535 de locuitori.

Astfel, edilul a subliniat că administrația locală se confruntă cu probleme financiare, având în derulare mai multe proiecte finanțate din bugetul propriu al primăriei, care este relativ mic. Fără sprijinul CJ Alba și al Guvernului este foarte greu să faci investiții la nivelul comunităților mici, a explicat Ilie Frățilă.

Cu ajutorul Guvernului însă, au fost finalizate lucrările la rețeaua de alimentare cu apă potabilă în satele Iclod și Pănade, investiție care se ridică la 1.350.000 de lei, în luna setembrie urmând să se facă predarea către operatorul județean APA CTTA Alba.

Alte două proiecte, finanțate din bugetul primăriei, de amenajare a trotoarelor, a podețelor, a bordurilor și de betonare a șanțurilor, se află în executare, urmând să fie finalizate la începutul lunii septembrie.

Primarul a amintit și de un proiect de împădurie a 22 de hectare de teren de pe raza comunei Sâncel, în valoare de 600.000 de lei, dintre care 90 % asigurați de Guvern, iar restul din fonduri proprii. Este singura localitate din județ care a câștigat un astfel de proiect prin Agenția Fondului de Mediu.

În urma unei investiții de 52.000 de lei a fost reabilitat recent și căminul cultural din satul Pănade, iar în această lună urmează să fie depus un proiect pentru accesarea de fonduri europene prin GAL-ul „Pe Mureș și Tîrnave”, pentru reabilitarea  căminului cultural din Sâncel.

Cea mai mare supărare a lui Ilie Frățilă reprezintă eșecul repetat în ceea ce privește obținerea finanțării pentru continuarea lucrărilor la rețeaua de canalizare în comună. Primarul susține că deși în ultimii ani a depus de 6 ori un proiect în acest sens la Agenția Fondului de Mediu, a fost de fiecare dată respins.

Nivelul de colectare a impozitelor la nivelul comunei este de 83%. Un procent important de neplătitori îl reprezintă romii din comună pecați în Franța pentru a-și face propriile colectări.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea