Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Primarul din Vințu de Jos se laudă cu investiții de sute de mii de euro în comună

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Gheorghe Vlad primar Vintu de JosLiberalul Gheorghe Vlad este primarul comunei Vințu de Jos din anul 2012. Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă organizată de PNL Alba, edilul a prezentat câteva dintre investițiile și lucrările la infrastructura localității, realizate în timpul mandatului său.

În prezent, peste 50% din familiile din Vințu de Jos beneficiază de alimentare cu apă potabilă, iar o parte și de canalizare. În perioada următoare urmează ca extinderea rețelei de apă să continue pe Valea Vințului și Valea Globii, 250 de gospodării urmând să beneficieze de apă potabilă la robinete. Extinterea va continua apoi cu satele Mereteu și Vurpăr.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Primarul a amintit și lucrările de reabilitare realizate la căminul cultural și la stadionul din localitate.

Prin intermediul unui proiect prin Grupul de Actiune Locala (GAL) administrația locală din Vințu de Jos a achiziționat deja un buldoexcavator, urmând să mai intre în posesia unei autoutilitare de 5 tone, în valoare de 150.000 de euro.

În prezent, din cei peste 2.000 de locuitori ai comunei, aproximativ 1.300 sunt conectați la rețeaua de alimentare cu apă, iar peste 1.000 și la sistemul de canalizare.

„Amintesc câteva dintre proiectele realizate sau în curs de realizare, printre care lucrări de infrastructură, iar, cel mai important, cel în care primăria s-a asociat cu APA CTTA Alba pentru extinderea rețelei de apă în staul Valea Vințului și Valea Goblii.

Este vorba de 5 kilometri de rețea. Sunt vizate de asemenea lucrări de extindere de apă în satele Mereteu, Vurpăr și strada Durigari.

La căminul cultural a fost amenajată curtea căminului s-au achiziționat mese, scaune și veseală. Tot la capitolul infrastructură mai trebuie menționate lucrările de pe strada Avram Iancu, unde s-a finalizat rigola pe strada dreaptă. Un alt lucru important este achiziționarea unui buldoexcavator din fonduri accesate printr-un proiect depus pe grupul de acțiune locală și urmează achiziția unei autoutilitare de 7,5 tone”, a declarat  Gheorghe Vlad.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea