Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Primarul din Reșița reținut de DNA pentru că ar fi favorizat o firmă din Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O firmă importantă din județul Alba, care activează în domeniul producerii de pavele este implicată într-un dosar de corupție instrumentat de procurorii DNA Timișoara, în care Mihai Stepănescu, primarul orașului Reșița, a fost reţinut joi de procurori.

 

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

dna1Stepănescu este suspectat că ar fi luat 60.000 de lei mită pentru ca primăria pe care o conduce să acorde un contract de lucrări publice, în valoare de 600.000 lei, firmei din Alba.

 

Procurorii au efectuat mai multe percheziții la sediul Primăriei Reșița şi în locuinţele edilului și continuă să audieze mai multe persoane care ar putea avea legătură acest dosar.

DNA nu a precizat care este numele societății comerciale din Alba, implicată în acest dosar.
“În perioada noiembrie 2014 – noiembrie 2015, inculpatul Stepănescu Mihai, în calitate de primar al Municipiului Reșița, a pretins și primit diverse sume de bani ori bunuri și servicii de la un om de afaceri, pentru a-și exercita în mod necorespunzător atributele funcției de primar, în sensul atribuirii în mod discreționar a unor contracte de lucrări de interes public, societății comerciale reprezentată de acesta din urmă.
Astfel, inculpatul Stepănescu Mihai, a primit de la omul de afaceri, suma totală de 52.000 lei pentru atribuirea unui contract de proiectare și execuție lucrări, precum și 20.000 lei, ca parte a sumei totale de 10.000 euro, pretinse în avans pentru viitoare lucrări.
De asemenea, inculpatul Stepănescu Mihai a mai pretins persoanei respective remiterea unor materiale pentru pavaj și efectuarea lucrărilor de montare pavaj în curtea unui imobil aflat în proprietatea sa. Valoarea totală a materialelor și lucrărilor pretinse în avans, cu titlu de foloase injuste, de inculpatul Stepănescu Mihai, pentru acordarea discreționară a unor viitoare contracte în municipiul Reșița, a fost de 214.954 lei.

În cauză, se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații Caraș-Severin.

Inculpatului i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând să fie prezentat la data de 20 noiembrie 2015, Tribunalului Timiș, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată în comunicatul remis presei de DNA.

(BP)

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Ofertă săracă pentru locuitorii municipiilor și orașelor din județul Alba, la algerile locale din anul 2024. Comparativ cu anul 2020, sunt mai puțini candidați pentru funcția de primar, întrucât sunt mai puține partide, unele dintre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea