Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Primarul din Meteș, Traian Ursaleș, demis din funcție pentru că a trecut la PMP: ”Mai bine mort decât liberal”

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primarul comunei Meteș, Traian Ursaleș, a fost demis din funcție pentru că a trecut de la PNL, la PMP, în timpul exercitării mandatului. Acesta a confirmat, miercuri, că a primit, marți, prin poștă un ordin al prefectului prin care a fost înștiințat că a fost demis în urma unei contestații făcute de liberali.

Traian Ursales03Atribuțiile primarului au fost preluate de viceprimarul Daniel Sînziană (PNL).

Traian Ursaleș a spus că nu regretă că a trecut la PMP, chiar dacă și-a pierdut mandatul, precizând că ”mai bine mort decât liberal”.

”Când au văzut că m-am înscris să candidez din partea PMP la funcția de primar în Meteș, mi-au făcut (n.a. liberalii) adresă la Prefectura Alba. În 18 aprilie am semnat adeziunea la PMP pentru a candida din partea acestei formațiuni. Eu am activat trup și suflet lângă PMP de doi ani. Mai bine mort decât liberal”, a spus Ursaleș.

Primarul Traian Ursaleș s-a înscris în Fundația Mișcarea Populară imediat după înființarea acesteia, el fiind unul dintre aleșii locali care s-au arătat nemulțumiți de fuziunea dintre PDL și PNL, considerând că noua formațiune nu îl mai reprezintă. Ursaleș a afirmat, totodată, că a fost un om de cuvânt față de Dumitrel și compania întrucât le-a spus foștilor săi colegi, de la bun început, că nu va mai candida sub sigla PNL.

Președintele PMP Alba, Clement Negruț, nu știa că Ursaleș și-a pierdut mandatul

Deputatul Clement Negruț a spus, miercuri, că Ursaleș nu a primit nimic oficial, însă a auzit că PNL ar fi solicitat să fie demis. Acesta a spus că a avut o discuție cu prefectul Cornel Murg și i-a spus ”să aplice legea unitar”; în concret, dacă Ursaleș va fi demis, toți aleșii locali care nu vor mai candida din partea acelorași formațiuni să fie demiși.

Traian Ursaleș susține în continuare că dacă la scrutinul din 5 iunie nu va primi peste 50 la sută din numărul voturilor valabil exprimate își va valida mandatul, dar după o lună își va da demisia. Aceasta a fost, practic, o provocare lansată liberalilor care au susținut alegeri în două tururi pentru ca primarii să aibă legitimitate să conducă. PNL nu a răspuns provocării.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință

Ziarul Unirea

Publicat

în

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință Este doliu în familia primarului de la Alba Iulia. Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață vineri, 26 aprilie, după o grea suferință. Citește și: Mesaje de condoleanțe Mama primarului Gabriel Pleșa, Maria Pleșa, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea