Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Primăria Sebeș, clarificări privind listele electorale pentru referendum după ce acestea au fost contestate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În urma discuțiilor din spațiul public care invocă drept o posibilă cază a invalidării referendumului local de la Sebeș neactualizarea listelor electorale, primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor a transmis adrese prin care solicită lămuriri către Autoritatea Electorală Permanentă și Institutul Național de Statistică.

INS, prin adresa nr. 1572/29.05.2018, ne informează că în cazul alegerilor, respectiv al referendumului “se ține cont de ultima populație publicată de către Institutul Național de Statistică, în niciun caz nu se folosesc datele înregistrate la recensăminte. În acest caz, populația după domiciliu, la 1 ianuarie 2018, în Municipiul Sebeș, a fost de 32.569 persoane. Cetățenii cu drept de vot sunt comunicați de AEP”.

Prin adresa nr. 68/16.05.2018, AEP comunică Primarului Municipiului Sebeș numărul de alegătorilor înscrisi  în Registrul electoral – Municipiul Sebeș la data de 15.05.2018, respectiv: 26.213 alegători înscriși, din care 24.588 alegători care dețin cărti de identitate.

Biroul electoral de Circumscripție nr. 4 Sebeș  comunică, prin adresa nr. 19/16.05.2018, către primarul Municipiului Sebeș, aceste  date în vederea asigurării buletinelor de vot în atâtea exemplare câti alegători  sunt înscriși în Registrul electoral cu un supliment de 10%.

DIN COMPONENȚA BEC NR. 4 SEBEȘ AU FĂCUT PARTE REPREZENTANȚI AI TUTUROR FORMAȚIUNILOR POLITICE LOCALE. A se vedea componența BEC pe site-ul Primăriei Municipiului Sebeș http://www.primariasebes.ro/

Cetăţenii au dreptul să verifice înscrierea în listele electorale. Întâmpinările împotriva omisiunilor, înscrierilor greşite şi oricăror erori din liste se fac la autorităţile publice care au întocmit listele, acestea fiind obligate să se pronunţe pe loc sau în cel mult 24 de ore de la înregistrare.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea