Rămâi conectat

Politică Administrație

Primăria pregătește demararea lucrărilor de extindere a rețelei de apă și canalizare pe străzi din Alba Iulia și cartierele Bărăbanț și Oarda

Publicat

în

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Alba Iulia se află proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice pentru obiectivul „EXTINDERE REŢEA DE CANALIZARE SI RACORDURI, EXTINDERE REŢEA DE APA SI BRANŞAMENTE”- faza studiu de fezabilitate în localitatea Alba Iulia – străzile Vlădeasa, Poiana Ruscă și Arțarului.

În prezent, se doreşte realizarea extinderii reţelei de canalizare menajera si realizarea racordurilor la imobilele situate pe strada Poiana Rusca (cartier Barabant) si a extinderii reţelei de alimentare cu apa potabila si realizarea branşamentelor de apa la imobilele situate pe strada Arţarului (cartier Oarda), din municipiul Alba lulia. Valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA): 341.154,97 lei.

Investiţia contribuie la eforturile administraţiei de creştere economică a zonei, de protecţia resurselor de apa de suprafaţa si subterane, de reducere a poluării mediului, de îmbunătăţire a condiţiilor de viaţă şi sănătate a locuitorilor. Scopul principal al acestor lucrări este satisfacerea cerinţelor de consum şi a exigentelor de calitate impuse de normele interne şi europene, odată cu aderarea României la Comunitatea Europeană.

Elit - Gustul Desăvârșit

Extinderea reţelei de canalizare pentru preluarea apelor uzate menajere de pe strada Poiana Rusca se va realiza pe doua tronsoane, care se racordează in căminele existente Cex1 si Cex2 de pe strada Haţegului, respectiv strada Streiului. Utilizatorii stradali se vor putea racorda la noua reţea prin căminele de racord.

Pentru extinderea reţelei de apa se va utiliza ca sursa de apa reţeaua de apa existenta pe strada Victoriei. Utilizatorii stradali se vor putea branşa la noua reţea de apa prin căminele de branşament.

Prin investiţia propusă se vor îndeplini următoarele deziderate:

asigurarea cu apa potabila pentru îmbunătăţirea nivelului de trai social si economic al populaţiei din aceasta localitate

asigurarea evacuării apelor uzate menajere prin racordarea imobilelor la sistemul de colectare şi epurare a apelor uzate menajere existent;

-obţinerea unei calităţi de igiena a vieţii superioară;

-executarea lucrărilor cu tehnologii şi materiale noi, care să asigure o calitate ridicată a reţelei şi o durată de viaţă mai mare a acestuia.

Durata estimată de execuţie a obiectivului de investiţii -15 luni.

In prezent pe strada Vladeasa, exista reţea de alimentare cu apa potabila pe intreaga lungime a străzii. Exista 52 ml de reţea de canalizare, pe porţiunea spre intersecţia cu strada Garda. Reţeaua este racordata in căminul existent pe strada Garda si deserveşte imobilele situate la nr.21 respectiv la nr.21A. Se doreşte extinderea reţelei de canalizare pe intreaga lungime a străzii, precum si a racordurilor aferente, asigurând creşterea gradului de confort pentru populaţie si aducând in acelaşi timp imbunatatiri substanţiale din punct de vedere al protecţiei mediului.

Conductele reţelelor de canalizare se amplasează pe partea publica a drumului, iar racordurile de canalizare se amplasează pe domeniul public la limita de proprietate privata, conform limitelor prevăzute in PUZ.

Valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA): 251.843,19 lei.

Prin investiţia propusă se vor îndeplini următoarele deziderate:

-asigurarea evacuării apelor uzate menajere prin racordarea imobilelor la sistemul de colectare şi epurare a apelor uzate menajere existent;

-obţinerea unei calităţi de igiena a vieţii superioară;

-executarea lucrărilor cu tehnologii şi materiale noi, care să asigure o calitate ridicată a reţelei şi o durată de viaţă mai mare a acestuia.

Durata estimată de execuţie a obiectivului de investiţii -15 luni.

 

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

FOTO| Festivalul Internațional „Lucian Blaga” a început astăzi. Consilierul local PSD Sebeș, Radu Cristian: „Însuși orașul nostru a fost modelat după această personalitate!”

Publicat

în

Festivalul Internațional „Lucian Blaga” a început astăzi. Consilierul local PSD Sebeș, Radu Cristian: „Însuși orașul nostru a fost modelat după această personalitate!”

Festivalul Internațional „Lucian Blaga” a început astăzi, 13 mai, în mod oficial, iar omagiile pentru această personalitate culturală au început să fie prezentate de către autorități.

Radu Cristian, consilier local al municipiului Sebeș și președinte interimar al organizației PSD din oraș a scris un mesaj pe contul său personal de socializare, cu ocazia acestei zile.

„Spunem START Festivalului Internațional „Lucian Blaga”, la Sebeș!

Elit - Gustul Desăvârșit

Astăzi, în compania parlamentarilor Radu Tuhuț și Călin Gheorghe Matieș, a domnului secretar de stat Daniel Zdrânc și a primarului orașului Teiuș, Mirel Hălălai, am depus o coroană de flori la statuia ilustrului nostru scriitor.

Așa cum se cuvine la un eveniment de o asemenea însemnătate pentru orașul nostru iubit, al cărui prestigiu este strâns legat de numele acestui gigant al literaturii, consilierii locali PSD Sebeș și membrii organizației locale au fost de asemenea prezenți la acest moment solemn.

Ne-am deplasat mai apoi și la mormântul scriitorului Lucian Blaga, pentru a-i acorda respectul cuvenit pentru punerea comunității noastre pe harta culturală a țării, prin operele memorabile create de acesta.

Ultima noastră oprire s-a realizat chiar la casa memorială a prestigiosului scriitor, unde Festivalul Internațional care îi poartă numele a început în mod oficial, la ora 11:00.

PSD Sebeș va continua să păstreze vie amintirea acestui colos cultural al țării noastre, deoarece însuși orașul nostru a fost modelat după această personalitate!”, a fost mesajul lui Radu Cristian.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputatul PSD de Alba, Tuhuț Radu-Marcel: PSD – proiect de lege pentru creșterea burselor de studiu pentru românii din Ucraina și din celelalte comunități istorice

Publicat

în

Deputatul PSD de Alba, Tuhuț Radu-Marcel: PSD – proiect de lege pentru creșterea burselor de studiu pentru românii din Ucraina și din celelalte comunități istorice

Am susținut și inițiat, alături de colegii mei din PSD, un proiect de lege pentru creșterea burselor de studiu pentru etnicii români din Ucraina și din celelalte comunități istorice care își doresc să studieze în România. Țara noastră are datoria morală și obligația legală de a sprijini comunitățile de români din afara granițelor.

Proiectul a primit votul deputaților și senatorilor și va produce efecte doar după ce va fi promulgat de către președinte și va fi publicat în Monitorul Oficial. Inițiativa PSD va oferi tinerilor români din Ucraina și din alte comunități istorice resursele financiare necesare pentru a putea studia la universitățile din România. Bursele cresc de la 65 de euro/lună la  valoare echivalentă burselor sociale acordate studenților din România, care trebuie să acopere integral cheltuielile cu masa și cazarea studenților.

Această valoare este stabilită de fiecare universitate în parte dar nu poate fi mai mică decât suma stabilită de Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior (CNFIS), astfel încât să acopere cheltuielile cu masa și cazarea. Pentru anul universitar 2021-2022 valoarea minimă propusă de CNFIS a fost de 700 lei/lună.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cuantumul minim al burselor românilor de pretutindeni va fi egal cu valoarea burselor sociale acordate studenților români de la ciclurile de studii universitare de licență și masterat, respectiv cu valoarea bursei pentru studii doctorale pentru studenții de la ciclul de studii universitare de doctorat.

Bursele românilor de pretutindeni se vor acorda pe toată durata anului calendaristic, inclusiv pe perioada vacanței de vară, iar beneficiarii acestora pot primi și burse pentru performanțe academice, în aceleași condiții cu studenții cetățeni români.

PSD își dorește ca prezenta lege să intre în vigoare începând cu anul universitar 2023 – 2024. PSD este alături de românii de pretutindeni!

Deputat PSD Alba, Tuhuț Radu-Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

FOTO| Mesajul transmis de PNL după vizita premierului Nicolae Ciucă în județul Alba: „Dacă mediului de afaceri îi merge bine, României îi merge bine!”

Publicat

în

FOTO| Mesajul transmis de PNL după vizita premierului Nicolae Ciucă în județul Alba: „Dacă mediului de afaceri îi merge bine, României îi merge bine!”

„Președintele Partidului Național Liberal, premierul Nicolae Ionel Ciucă, a vizitat azi două companii de succes din județul Alba, din două domenii diferite: Transavia și Unitatea de producție Star Assembly din Sebeș.

La Transavia, firmă privată cu capital integral românesc în producția și procesarea cărnii de pasăre, președintele #PNL, premierul Nicolae Ionel Ciucă, a apreciat performanța companiei românești:

Elit - Gustul Desăvârșit

”Ceea ce am văzut astăzi în această companie, tehnologia și echipamentele pe care se lucrează, îmi dă încredere că producătorii români sunt în măsură să ofere pieței produse de calitate și să fie parteneri în efortul Guvernului de a garanta siguranța alimentară. Este un model de business pe care Guvernul îl încurajează să fie replicat de mediul de afaceri”, a afirmat șeful Executivului.

O componentă importantă a Programului #SprijinPentruRomânia este susținerea agriculturii și industriei alimentare. Guvernul condus de președintele PNL, Nicolae Ciucă, a pus la dispoziția fermierilor români 300 de milioane de euro granturi pentru capital de lucru, o măsură care va contribui la reducerea impactului generat de creșterea prețurilor la produsele de bază. În plus, a fost stabilit la 3.000 de lei lunar salariul minim în agricultură și industria alimentară.

La unitatea de producție Star Assembly, președintele #PNL, premierul Nicolae Ionel Ciucă, a punctat că includerea acesteia, de către Mercedes Benz în programul său de retehnologizare înseamnă noi locuri de muncă și va aduce plus-valoare economiei locale.

Președintele #PNL a spus și că încrederea manifestată de investitorii germani în mediul de afaceri din România poate încuraja și alți investitori străini, iar măsurile din programul de guvernare și PNRR au în vedere atât componenta de investiții, cât și componenta de reforme.

În întâlnirea cu aleșii locali liberali din județ, la care a participat și secretarul general interimar, Lucian Bode, președintele #PNL Nicolae Ionel Ciucă, a punctat că administrația liberală din Alba este un model pentru ceea ce trebuie să fie angajamentul aleșilor în fața cetățenilor. De asemenea, președintele #PNL a subliniat că soluțiile pentru multiplele crize pe care le traversează România, din cauza contextului geopolitic, se află în pachetul de măsuri #SprijinPentruRomânia, implementarea PNRR și absorbția fondurilor europene.”, a transmis Partidul Naţional Liberal


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare