Rămâi conectat

Curier Județean

Primăria Ocna Mureș, obligată să mărească impozitele, din cauza unei firme cu datorii la Stat

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La mai puțin de două săptămâni de când consilierii locali din Ocna Mureș au hotărât să mențină și în acest an taxele și impozitele locale la valoarea din 2012, din cauza datoriilor către Stat, acumulate de firma Prego SA, administrația locală este nevoită să revină și să ”ajusteze” respectivele biruri cu 16,05%.

Potrivit reprezentantului primăriei, Iulian Olariu, cetățenii din Ocna Mureș vor fi obligați să plătească taxe și impozite mai mari pentru că, în cei 10 ani în care firma Prego SA a avut contract de concesionare pentru prestarea mai multor servicii, a acumulat datorii de peste 5 miliarde de lei vechi. Purtătorul de cuvânt precizează că până acum Consiliul Local Ocna Mureș a fost unic acționar al respectivei firme, astfel că datoriile ar putea fi considerate arierate iar la un eventual control al Curții de Conturi a-ar putea considera că administrația locală a încălcat prevederea aprobata de Guvern la începutul acestui an, conform căreia autoritățile locale pot reduce taxele prevăzute în hotărârea de indexare aprobată anul trecut numai dacă îndeplinesc cumulativ două condiții: nu au înregistrate arierate la 31 decembrie 2012 și respectiva măsură nu afectează veniturile proprii ale bugetelor locale.

Pentru a evita orice fel de interpretare a legii de către cei abilitați să controleze, cu părere de rău, suntem nevoiți să revenim la hotărârea inițială, prin care, conform Hotărârii de Guvern 1309 din 27 decembrie 2012, taxele, impozitele și amenzile trebuie indexate în acest an cu 16,05%. Ne cerem scuze cetățenilor pentru neplăcerile ce le vor fi create, dar suntem obligați prin lege să operăm această modificare”, a declarat primarul Silviu Vințeler.

Pentru a reglementa această situație, primarul Vințeler a inițiat proiectul de hotărâre privind aprobarea noilor valori impozabile, taxele şi impozitele locale şi alte taxe asimilate acestora ce se vor  aplica începând cu data de 1 februarie 2013 la nivelul oraşului Ocna Mureş ce va fi supus spre aprobare în ședința de consiliu local din 31 ianuarie.

În aceeași ședință este propusă și aprobarea încetării Contractului de concesiune nr. 12466/12.12.2002 încheiat între Consiliul local Ocna Mureş, în calitate de concedent şi S.C. PREGO S.A. în calitate de concesionar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Metoda ”FOTOGRAFIA”, o nouă escrocherie face victime. Cum a fost păcălit un bărbat din Blaj

Unirea Ziarul

Publicat

în

Metoda ”FOTOGRAFIA”, o nouă escrocherie face victime. Cum a fost păcălit un bărbat din Blaj Mai mulți români au fost înșelați cu zeci de mii de euro prin metoda „Fotografia”, după ce au comandat din Germania. O nouă escrocherie face victime printre români. Mai multe persoane au rămas fără zeci de mii de euro în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea