Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Primăria Ighiu, amendă uriașă din partea Gărzii de Mediu: Ce nereguli au găsit comisarii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria Ighiu, amendă uriașă din partea Gărzii de Mediu: Ce nereguli au găsit comisarii

Comuna Ighiu a fost sancționată contravențional de Comisariatul Județean Alba al Gărzii Naționale de Mediu cu o amendă uriașă pentru funcționarea Stației de epurare de la Șard fără autorizație de mediu, ne-a confirmat Dănuț Hălălai, șeful CJ Alba al GNM.

În răspunsul la cererea formulată de ziarul „Unirea” în baza prevederilor Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, comisarul-șef Dănuț Hălălai a precizat că valoarea amenzii aplicate a fost de 50.000 de lei, dar Primăria Ighiu a achitat jumătate din cuantumul minim al sancțiunii prevăzute de lege, adică 15.000 de lei. Amenda a fost contestată de către contravenient.

Potrivit Legii nr. 195/2005 privind protecția mediului, autorizația de mediu este „actul administrativ emis de autoritatea competentă pentru protecția mediului, prin care sunt stabilite condițiile și/sau parametrii de funcționare ai unei activități existente sau ai unei activități noi cu posibil impact semnificativ asupra mediului, obligatoriu la punerea în funcțiune”.

Totodată, funcționarea fără autorizație de mediu este interzisă pentru activitățile care fac obiectul procedurii de autorizare din punct de vedere al protecției mediului, pentru persoanele juridice amenda pentru funcționare fără autorizație de mediu fiind cuprinsă între 30.000 – 60.000 de lei.

În răspunsul la cererea formulată de ziarul „Unirea” în baza prevederilor Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public primăria Ighiu a transmis următoarele:

– comuna Ighiu a fost sancționată cu amendă de 50.000 lei pentru lipsa autorizaţiei de mediu pentru stația de epurare din localitatea Sard,
– a fost achitată suma de 15.000 lei,
– procesul verbal prin care a fost aplicată sancţiunea a fost contestat la Judecătoria Albă lulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani

Unirea Ziarul

Publicat

în

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani Pe orindea de zi a ședinței ordinare a consiliului local Alba Iulia din data de 29 aprilie 2024 se află proiectul de hotărâre privind indexarea cu 10,4% a taxelor și impozitelor locale pe anul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea