Rămâi conectat

Politică Administrație

Primaria Cugir concesionează prin licitație publică Serviciul pentru gestionarea câinilor fără stăpân. Au fost elaborate: Regulamentul pentru organizarea şi funcţionarea serviciului, Studiul de oportunitate și Caietul de sarcini

Ziarul Unirea

Publicat

în

Biroul Administrarea Domeniului Public şi Privat din cadrul Serviciului Comunitar Local de Utilităţi Publice a oraşului Cugir a pregătit documentația în vederea concesionării prin licitație publică, a Serviciului pentru gestionarea câinilor fără stăpân din orașul Cugir, Regulamentul pentru organizarea şi funcţionarea serviciului, studiul de oportunitate și caietul de sarcini.

Demersul a pornit de la faptul că, una din problemele cu care se confruntă administrația Orașului Cugir o reprezintă înmulţirea necontrolată a câinilor fără stăpân de pe domeniul public/privat al unității administrativ-teritoriale.

În urmă cu aproape cinci ani, orașul Cugir a încheiat un Contract de concesiune a Serviciului public de gestionare a animalelor fără stăpân din oraș, însă, operatorul, (S.C. JIBOMAR PREST S.R.L. Cugir), nu și-a mai anunțat intenția, conform prevederilor contractuale, de a prelungi durata contractului.

Ținând cont de faptul că au apărut o serie de modificări și completări legislative aplicabile activității de ecarisaj, pentru a se evita o situație de contradictorialitate generată de existența modificărilor legislative, se impune încetarea efectelor hotărârii de consiliu din 2014 și aprobarea unui nou Regulament pentru organizarea și funcționarea Serviciului pentru gestionarea câinilor fără stăpân, studiu de oportunitate, caiet de sarcini şi model al contractului de concesiune.

Serviciul pentru gestionarea câinilor fără stăpân trebuie să asigure: capturarea câinilor fără stăpân și transportarea acestora în adapost, unde să li se asigure, hrana, deparazitarea, vaccinarea, sterilizarea şi controlul bolilor cu respectarea normelor şi măsurilor sanitar-veterinare în vigoare.

Totodată, Serviciul pentru gestionarea câinilor fără stăpân trebuie să asigure identificararea şi înregistrarea câinilor, exclusiv cu medici veterinari de liberă practică, organizaţi în condiţiile legii, eutanasierea câinilor fără stăpân care sunt bolnavi cronici şi incurabili ori care nu au fost revendicaţi sau adoptaţi în condiţiile şi în termenele stabilite prin Regulamentul de organizare și funcționare a serviciului. S-a constituit și o Comisie de evaluare a ofertelor pentru concesionarea, prin licitație publică, a Serviciului pentru gestionarea câinilor fără stăpân din oraşul Cugir, în următoarea componență:
-Jibotean Marius – Administrator Public – președinte;
– Simu Ioan – Șef Birou A.D.P.P. – membru;
– Ciulea Alexandru Constantin – Consilier juridic, Compartiment Contencios – membru;
– Popa Marius – inspector A.D.P.P. – membru;
– Stanciu Aurelian – inspector A.D.P.P – secretar;
– Toma Isabela – consilier A.D.P.P – membru supleant.

Legislativul local urmeazsă ia în dezbatere, în ședința de la finele acestei luni, propunerea administrației, cu privire la înființarea servicilui de ecarisaj și să adopte o hotarâre în acest sens. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea