Rămâi conectat

Actualitate

Primăria Cugir a propus Consiliului Local tarifele privind utilizarea temporară a proprietăţii publice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Taxa de utilizare temporară a domeniului public se referă la terenurile proprietate publică amenajate, sau care se vor amenaja în oraşul Cugir, aflate de regulă în imediata apropiere a locuinţelor colective pe care staţionează tradiţional autovehicule cu masa maximă autorizată mai mică de 3,5 tone, autovehicule proprietate a cetăţenilor riverani sau a firmelor cu sediile în acea zonă.

După plata taxei, utilizatorului i se va elibera documentul care atestă achitarea taxei (chitanţa fiscală) şi dreptul de utilizare a terenului proprietate publică atribuit, prin înmânarea unui însemn distinctiv denumit vinietă pentru utilizarea temporară a domeniului public.

Staţionarea autovehiculelor radiate pe terenurile domeniului public este interzisă.

În legătură cu modul de folosire temporară a domeniului public la nivelul oraşului, administraţia locală a întocmit un material ce a fost pus la dispoziţia Consiliului Local cu normele de aplicare privind taxa de utilizare temporară a domeniului public la nivelul oraşului Cugir.

Astfel, taxa pentru acces auto pe zonele interzise circulaţiei rutiere, în scopul aprovizionării spaţiilor comerciale, care nu au posibilitatea de a efectua această operaţiune pe căi rutiere deschise circulaţiei publice este de 1000 lei/ autovehicol/ an, suma existentă şi la nivelul anului 2013.

Taxa pentru societăţile care solicită autorizarea a două autovehicule este de 1000 lei pentru primul autovehicul/ an la care se adaugă 100 lei/ an pentru cel de-al doilea autovehicul, valoare existentă şi în anul acesta.

Taxa înregistrare vehicule şi autovehicule nesupuse înmatriculării:

a) vehicule lente(căruţe)

b) autovehicul – (moped, cvadriciclu, ciclomotor, etc.)

Taxa va fi de: 80 lei/ vehicul, 60 lei/vehicul -1 bucată plăcuţă; 120 lei/ vehicul – 2 bucăţi plăcuţă.

Taxa utilizare temporară a domeniului public = 63 lei/ an/ vehicul, în evidenţa autorităţii locale; 100 lei/ an/ al 2-lea vehicul în evidenţa autorităţii locale; 100 lei/ an/ vehicul, 150 lei/ an/ al2-lea vehicul.

Normele de aplicare a respectivelor taxe precizează că până la data de 30.03 a anului în curs se eliberează, cu prioritate, viniete pentru vehiculele aflate în evidenţa la Direcţia venituri Cugir.

Vinieta este valabilă exclusiv pe stradă şi amplasamentul pentru care s-a eliberat. (C P )

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea