Rămâi conectat

Politică Administrație

Primăria Alba Iulia vrea să inițieze un program de cooperare cu Banca Mondială, pentru susținerea financiară a viitoarelor proiecte europene

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

intalnire banca mondialaPrimarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a avut o întrevedere cu reprezentanții Băncii Mondiale – Divizia Finanțări Internaționale, având ca subiect inițierea unui program de cooperare și susținere a viitoarelor proiecte de dezvoltare a municipiului Alba Iulia.

Spațiul de lucru descris de reprezentantii administrației locale și delegația Băncii Mondiale a inclus discuții despre posibilitatea refinanțarii datoriei publice a municipiului în condiții mai avantajoase de creditare (dobânzi mai mici) și costuri operaționale diminuate. De asemenea, s-a luat în calcul posibilitatea cofinanțării proiectelor primăriei ce subscriu viitoarei alocări financiare europene dintre 2014-2020, precum și susținerea altor investiții de interes local pentru care nu vor fi solicitate fonduri europene”, a detaliat Mihai Coșer, reprezentantul administrației locale.

Acesta a precizat că vor fi analizate toate etapele proiectelor de dezvoltare comunitară, impactul acestora pe termen mediu și lung, atât din perspectiva costurilor financiare de punere în operă cât și posiblitatea ca acestea să se autofinanțeze după finalizare.

Alba Iulia a învățat să gestioneze eficient mecanismele de finanțare europeană și cele care ne ajută să completăm ceea ce ne oferă Europa. Nu uzul, ci abuzul de credite poate pune probleme unei comunități, iar noi am căutat să fim raționali în nevoia de a completa sumele de bani necesare proiectelor de dezvoltare. Și de această dată suntem preocupați să lucrăm cu instituții internaționale de notorietate, cu o puternică cultură financiară, atente la cum se cheltuiesc banii și care își bazează analiza pe evaluări făcute de instituții prestigioase, cum ar fi Moody’s. Aceste demersuri sunt parte integrantă a economiei actuale. Am fost apreciați de Banca Mondială încă de anul trecut pentru nivelul ridicat de practici financiare cu care operăm, dar și pentru proiectele de dezvoltare puse în operă. Chibzuiala planificării și astfel de parteneriate ne-au plasat într-o zonă de siguranță și de garantare a investițiilor”, a declarat primarul Mircea Hava.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea