Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Primăria Alba Iulia va susține cu 40.000 lei pe an echipa de robotică XEO: Colaborare pe 5 ani cu Colegiul HCC

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Primăria Alba Iulia va susține cu 40.000 lei pe an echipa de robotică XEO: Colaborare pe 5 ani cu Colegiul HCC

Primăria municipiului Alba Iulia urmează să încheie protocol de colaborare pe 5 ani cu Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia, pentru a susține financiar, cu 40.000 lei pe an, performanțele echipei de robotică XEO. Proiectul va fi supus spre aprobare în ședința Consiliului Local de vineri, 13 martie.

Echipa de robotică XEO, a Colegiului Național “Horea Cloșca și Crișan” Alba Iulia, a apărut din nevoia creării unei comunități educaționale diferite de sistemul clasic de învățământ, în care elevi pasionați de tehnologie, de impactul ei asupra vieților oamenilor și de viitorul digital al societății modeme, să-și poată manifesta și promova valorile și ideile.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Prin organizarea de evenimente și conferințe dedicate roboticii, tehnologiilor informaționale, aspectelor sociale ale unei echipe, nevoia de non-formal în educație, relaționarea cu mediul academic și cel business, echipa își propune să răspândească principiile după care se ghidează.

Echipa de robotică XEO a participat, începând cu anul 2016, la campionatul național de robotică BRD First Tech Challenge, cea mai mare competiție de profil din lume, echipele având de îndeplinit sarcini multiple, programând un robot autonom, controlând-ul pe un teren de joc prestabilit, concurând împreuna cu alte echipe.

Echipa a reușit să câștige timp de 2 ani consecutivi Marele premiul al competiției – Inspire Award, acordat echipei care reușește, cel mai bine, să promoveze principiile competiției, cât și premii dedicate, Control Award- pentru cea mai bună soluție de autonomie a robotului și Connect Award- pentru reușita de a conecta comunitatea locală în jurul echipei.

Bugetul propus a fi suportat de către Municipiul Alba Iulia în vederea susținerii activităților din cadrul protocolului de colaborare, este de maxim 40.000 lei / an, pe o perioadă de 5 ani de la data semnării protocolului.

Prin prezentul referat se propune luarea în dezbatere și adoptarea de către Consiliul Local Alba Iulia a Hotărârii privind aprobarea protocolului de colaborare dintre Municipiul Alba Iulia și Colegiul Național “Horea Cloșca și Crișan” Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere?

Ziarul Unirea

Publicat

în

4Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere? În fiecare an, la Paştele ortodox credincioşii se bucură de minunea Luminii Sfinte – un eveniment miraculos ce se petrece în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în timpul slujbei de vecernie ce are loc în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paştelui. Citeşte şi: Urari de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea