Rămâi conectat

Curier Județean

Primăria Alba Iulia va sărbători, în luna mai, cuplurile care împlinesc 50 de ani de căsătorie. Pregătiri pentru „Nunta de Aur”

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

nunta de aur 2012 010Cuplurile familiale din Alba Iulia, care au împlinit sau împlinesc 50 de ani de căsnicie, vor fi sărbătorite şi în acest an, dacă proiectul privind organizarea evenimentului va trece de votul consilierilor în şedinţa de vineri, 4 aprilie. Pe lângă evenimentul „Nunta de Aur” în cadrul căruia „tinerii de vârsta a treia” îşi vor serba dragostea, aceştia vor primi şi un premiu în valoare de 300 de lei/ cuplu. Până în prezent, s-au înscris 14 cupluri care în acest an vor împlini jumătate de secol de căsătorie neîntreruptă. Pentru organizarea evenimentului, Primăria Alba Iulia ar urma să aloce din bugetul local suma de 50.000 de lei.

Consilierii locali din Alba Iulia vor supune vineri la vot proiectul de hotărâre privind aprobarea organizării evenimentului de sărbătorire a cuplurilor cu domiciliul/ reşedinţa în municipiul Alba Iulia care împlinesc 50 de ani de căsătorie, şi aprobarea acordării unor sume de bani acestora. De menţionat faptul că evenimentul este organizat anual din 2008 încoace de către primărie, în luna mai, cu ocazia Zilei Internaţionale a Familiei.

„În vederea prevenirii unor situaţii care pot genera marginalizarea sau excluziunea socială a persoanelor vârstnice, precum şi pentru creşterea calităţii vieţii şi promovarea principiilor de coeziune şi incluziune socială, Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia şi Primăria Municipiului Alba Iulia organizează, anual, începând cu 2007, sărbătorirea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie. În anul 2014, această activitate se va desfăşura în luna mai, cu ocazia Zilei Internaţionale a Familiei şi prezentăm câteva din principalele acţiuni:întocmirea dosarului pe baza actelor de identitate şi a certificatul de căsătorie; înscrierea cuplurilor; invitaţii personalizate la festivitate; organizarea festivităţii; acordarea de premii şi diplome personalizate,etc.

Până în prezent, s-au înscris 14 cupluri care au împlinit sau împlinesc în cursul anului 2014, 50 de ani de căsătorie. Conform prevederilor HCL nr.27/2014 privind aprobarea bugetului general de venituri şi cheltuieli pentru anul 2014, anexa 6, poz.6 s-a aprobat suma de 50.000 lei pentru organizarea evenimentului de sărbătorire a cuplurilor care împlinesc 50 de ani de căsătorie.

Începând cu anul 2008, persoanele care au împlinit vârsta de 50 de ani de căsătorie, au primit o sumă de 300 lei/cuplu. Având în vedere că anual se organizează acest eveniment precum şi faptul că evenimentul se desfăşoară în luna mai iar sumele acordate cuplurilor au rămas neschimbate din anul 2008, propunem spre analiză şi dezbatere prezentul proiect de hotărâre”, se arată în raportul de specialitate.

FOTO: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea