Rămâi conectat

Politică Administrație

Primăria Alba Iulia va elabora un plan de mobilitate pentru decongestionarea traficului rutier din municipiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Nicolaie Moldovan, administratorul public al municipiului Alba Iulia a declarat, vineri, la Radio Unirea FM, că administrația locală caută o rezolvare pentru decongestionarea traficului rutier din municipiu, în special din cartierul Cetate – o problemă de care se plâng tot mai mulți localnici.

radio1Acesta a spus că în prezent municipalitatea derulează un studiu împreună cu specialiștii de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, pentru o evaluare la zi a situației, după care va fi elaborat un plan de mobilitate cu soluții concrete.

Deja sunt câteva soluții propuse. O parte dintre ele vizează utilizarea potențialului unor străzi paralele cu trama stradală majoră a municipiului, care este încărcată și congestionată în anumite momente ale zilei și dirijarea prin semnalizare corespunzătoare a fluxurilor pe aceste străzi paralele mai puțin utilizate în prezent; determinarea unor străzi pe care se circulă cu sens unic; măsuri privitoare la interzicerea parcajelor în anumite zone sau de amenajare a unor parcaje care să facă față nevoilor pe arterele mai aglomerate din municipiu. Nu în ultimul rând, este necesară construirea unor artere, foarte importante pe relația Nord-Vest a orașului, de exemplu între viitorul nod de coborâre de pe autostrada Sebeș-Turda, în partea nordică a orașului, în zona Pârâului Iovului, și ieșirea din municipiu, din zona Micești spre Șard, pentru preluarea traficului greu și de tranzit spre, și dinspre Munții Apuseni. De asemenea, este foarte importantă decongestionarea ieșirii din municipiu spre Sebeș care, printre altele, ar presupune amenajarea a cel puțin un punct suplimentar de traversare pe pod, peste râul Mureș”, a enumerat Nicolaie Moldovan.

El a precizat că la sfârșitul acestei luni va fi definitivată documentația pe care o întocmesc reprezentanții Universității din Cluj iar ulterior, pentru o bună parte din propunerile acestora, se vor elabora documentațiile tehnico-economice necesare aplicării pentru obținerea de finanțare nerambursabilă pe Programul Operațional 2014-2020.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea