Rămâi conectat

Curier Județean

Primăria Alba Iulia sancţionează executanţii lucrărilor de canalizare

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primarul municipiului Alba Iulia Mircea Hava s-a întâlnit astăzi cu reprezentanţii SC Apa CTTA pentru evaluarea stadiului în care a ajuns implementarea proiectului de modernizare şi extindere a reţelei de canalizare din municipiul Alba Iulia, parte a unui proiect mai amplu derulat la nivelul mai multor localităţi din judeţ. Veştile sunt şi bune, dar şi rele. Veştile bune sunt acelea că din cei 44 de km de reţea de canalizare până acum au fost finalizaţi 27 de km, iar din cele 2000 de branşamente au fost realizate peste jumătate. Vestea proastă este pentru constructorii acestor reţele. Ei vor primi sancţiuni mergând până la amendă datorită lucrărilor deficitare de reparare a arterelor unde au introdus canalizarea. În urma analizei a rezultat că lucrările de canalizare le-au adus locuitorilor din cartierele Băbăbanţ, Partoş şi Oarda şi bucurie prin conectarea la o utilitate imperioasă pentru secolul XXI, dar şi neplăceri pentru că executanţii lucrărilor nu au refăcut corespunzător străzile nici măcar acolo unde drumul este de pământ, dar era înainte de intervenţia lor, un drum bun. Cea mai neplăcută situaţie este cea din Oarda unde primăria a introdus în regie proprie reţeaua de apă pe 5,5 km şi a refăcut drumul corespunzător, dar unde după ce au terminat lucrarea constructorii reţelei de canalizare situaţie este foarte grea. “Nu le cere nimeni să construiască strada. Dar nici nu este permis să te concentrezi pe obiectul de bază al lucrării fără să ţii seama de neajunsurile ce decurg dintr-o treabă făcută pe jumătate. Chiar dacă dorinţa de a avea canalizare peste tot în oraş este veche, chiar dacă am aşteptat cu toţii posibilitatea de a realiza acest lucru cu bani europeni, nu înseamnă că cineva va trece cu vederea modul precar în care au fost realizate lucrările de refacere. Sunt sigur că se poate mai bine de atât şi că toţi cei implicaţi vor dovedi acest lucru. Primăria îşi va da concursul în acest sens chiar dacă lucrarea nu ne aparţine direct, dar în cele din urmă va fi tot în beneficiul oraşului. Regretăm situaţia neplăcută în care se găsesc locuitorii cartierelor în care se lucrează şi îi asigurăm că lucrurile vor fi aduse pe drumul cel bun”, spune primarul Mircea Hava.
Valoarea totală a lucrărilor de modernizare şi extindere a canalizării în Alba Iulia este de 19 milioane de euro. Termenul de finalizare este luna noiembrie 2012. La acestea se adaugă şi construcţia unei noi staţii de epurare, o lucrare care va dura 24 de luni şi pentru execuţia căreia contractul va fi semnat cel mai probabil în luna februarie. (A.D.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Indiferență crudă față de durerea animalelor: Două pisici au fost otrăvite, în cartierul albaiulian „Tolstoi”

Bogdan Ilea

Publicat

în

Indiferență crudă față de durerea animalelor: Două pisici au fost otrăvite, în cartierul albaiulian „Tolstoi” Într-un colț liniștit al cartierului Tolstoi, pe strada Septimius Severus, au avut loc în ultimele zile două evenimente, care au scos incă o dată la lumină latura întunecată a naturii umane. În decursul a opt zile, două pisici inocente au […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea