Rămâi conectat

Ştirea zilei

Primăria Alba Iulia pregătește MAREA ANVELOPARE pentru celebrele blocuri M și MV

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Gabriel Pleșa: ”Proiectele sunt în etapa de verificare iar dorința noastră este ca până în 15 octombrie să atribuim contractele de lucrări!”

Albaiulienii din cele mai bine de 1.200 de apartamente vizate de ”marea anvelopare” pregătită de administrația locală pentru blocurile M și MV, în parteneriat cu ADR Centru (finanțarea fiind asigurată prin POR 2014-2020, fonduri europene), se întreabă pe când se anunță ”deranjul” la ei pe scară.

Astă primăvară, planul de desfășurare a activităților proiectelor (cele 2 categorii de blocuri sunt cuprinse în cereri de finanțare diferite) preconiza demararea execuției chiar în luna în curs. Totuși încă de atunci eram sfătuiți să luăm în considerare unele prelungiri, sfârșitul lunii iulie fiind dat drept termen limită pentru predarea proiectelor tehnice.

Iată-ne deci ajunși în data de 5 septembrie 2019, când, potrivit viceprimarului Gabriel Pleșa, încă așteptăm întoarcerea documentației de la verificare, pentru ca apoi să înceapă licitarea lucrărilor propriu-zise. Totuși, aceeași sursă confirmă că vorbim de câteva zile de așteptare, nu mai mult, ulterior, în termen de o lună, fiind posibilă atribuirea lucrărilor în urma procedurii de licitație, asta dacă nu vor exista contestații.

Am vorbit și cu doamna Silvia Moldovan, din momentul în care avem documentația, în cel mult o lună putem da drumul la licitație. Proiectele sunt în etapa de verificare iar dorința noastră este ca până în 15 octombrie să atribuim contractele de lucrări, câștigătorul urmând să decidă dacă se apucă de treabă din această toamnă. Nu trebuie însă să uităm că aceste proceduri de anvelopare termică a blocurilor nu pot fi efectuate la temperaturi mai mici de 4 grade Celsius, asta însemnând că nici noaptea nu are voie se scadă temperatura sub această valoare”, ne-a declarat viceprimarul.

Cu alte cuvinte, primăvara anului viitor se anunță una cu șantiere multiple la Alba Iulia, poate că nu vor râde în soare macarale, dar schele pe o duzină de blocuri tot vom vedea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lia Iancu și Daniel Cârnaț, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, calificați la etapa națională olimpiadei de geografie. Alte premii obținute de elevii militari

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lia Iancu și Daniel Cârnaț, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, calificați la etapa națională olimpiadei de geografie. Alte premii obținute de elevii militari Lia Iancu și Daniel Cârnaț, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, s-au calificat la etapa națională olimpiadei de geografie. Elevii militari au mai obținut un premiu II la același […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea