Primăria Alba Iulia încearcă de zece ani să preia clădirile deteriorate ale Armatei din Cetate, însă fără succes
Administrația locală din Alba Iulia încearcă de zece ani să preia clădirile Armatei din Cetatea Alba Carolina, unde se află Batalionul de Geniu, însă fără succes. O parte dintre acestea nu au mai fost folosite și s-au deteriorat, oferind o imagine neplăcută a Cetății reabilitate.
Viceprimarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a declarat, duminică, într-o conferință de presă a PNL, fiind întrebat de situația clădirilor ale Armatei din Cetate, că primăria încearcă să preia pavilioanele de zece ani, însă fără succes.
În momentul de față clădirile aparțin Ministerului Apărării Naționale, iar dacă ar fi cedate în totalitate, Batalionul de Geniu ar putea să își desfășoare activitate în afara orașului.
”Le vom prelua, când le vom prelua, atât de deteriorate, încât sumele se vor dubla să le putem salva. Din păcate așa le-am moștenit (n.r. în interiorul Cetății)”, a spus Gabriel Pleșa.
O parte din clădirile Armatei din Cetate nu mai sunt folosite. Administrația locală le-a mai folosit la diferite evenimente, precum 1 Decembrie și Zilele Orașului, ca spații administrative.
În anii trecuți, au mai fost discuții între șefii de la MApN și ai administrației locale, care însă nu s-au concretizat.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Comunicat de presă Bogdan Dogar, USR Alba: Finalul de an găsește administrația locală într-o veritabilă haiducie bugetară
Comunicat de presă Bogdan Dogar, USR Alba: Finalul de an găsește administrația locală într-o veritabilă haiducie bugetară Luăm împrumut și nu ne rugăm de nimeni pare să fie motto-ul administrației Pleșa. Astăzi, în cadrul unei ședințe extraordinare, organizată online, fără ca publicul și cetățenii să fie martori ai ineficienței administrative, fără o dezbatere serioasă, datoria […]
Secțiune Articole Similare
-
Curier Județeanacum 20 de ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum o zi
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 12 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor