// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Primăria Alba Iulia încearcă de zece ani să preia clădirile deteriorate ale Armatei din Cetate, însă fără succes

Administrația locală din Alba Iulia încearcă de zece ani să preia clădirile Armatei din Cetatea Alba Carolina, unde se află Batalionul de Geniu, însă fără succes. O parte dintre acestea nu au mai fost folosite și s-au deteriorat, oferind o imagine neplăcută a Cetății reabilitate.  

Viceprimarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a declarat, duminică, într-o conferință de presă a PNL, fiind întrebat de situația clădirilor ale Armatei din Cetate, că primăria încearcă să preia pavilioanele de zece ani, însă fără succes.

În momentul de față clădirile aparțin Ministerului Apărării Naționale, iar dacă ar fi cedate în totalitate, Batalionul de Geniu ar putea să își desfășoare activitate în afara orașului.

”Le vom prelua, când le vom prelua, atât de deteriorate, încât sumele se vor dubla să le putem salva. Din păcate așa le-am moștenit (n.r. în interiorul Cetății)”, a spus Gabriel Pleșa.

O parte din clădirile Armatei din Cetate nu mai sunt folosite. Administrația locală le-a mai folosit la diferite evenimente, precum 1 Decembrie și Zilele Orașului, ca spații administrative.

În anii trecuți, au mai fost discuții între șefii de la MApN și ai administrației locale, care însă nu s-au concretizat.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Răspunsuri la Primăria Alba Iulia încearcă de zece ani să preia clădirile deteriorate ale Armatei din Cetate, însă fără succes

  1. Puscau Horea 09.12.2018 la 15:13

    De cati ani a preluat Primaria spatiile din spatele statuii lui Mihai Viteazu si ce a facut cu ele? Nimic. D-l Plesa minte incercand sa dea vina pe Armata pentru lipsa de viziune a Primariei. Cred ca este o politica paguboasa. In loc de cooperare se incearca blamarea Armatei si o victimizare a Primariei. Pacat!!!

  2. Toma Hategan 10.12.2018 la 11:00

    De ce nu reabiliteaza primaria centrul orasului? Nu trebuie sa-l preia de la armata.