Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Primăria Alba Iulia deschide sezonul turistic! Trei evenimente, în luna mai: Alba Fest – Zilele Orașului, ține capul de afiș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alba Fest a doua seara91Primăria Alba Iulia a publicat calendarul a trei evenimente ce se vor organiza în luna mai. Este vorba despre Festivalul Roman Apulum, Alba sub Lumini de Oscar și Alba Fest – Zilele Orașului. Probabil, cel mai așteptat este cel din urmă. Anul trecut, cu această ocazie, Marius Moga a adus la Alba Iulia o bună parte din ”crema” muzicii românești. La concerte și spectacolele organizate în mai 2014 au asistat mii de persoane.

Atmosfera din Cetatea Alba Carolina va fi animată de trei evenimente în luna mai. Primul, Festivalul Roman Apulum – Zilele Cetății, va fi organizat în 2-3 mai. Organizatorii au Zilele Cetatii si Festivalul Roman Apulum02postat și o scurtă descriere a evenimentului. ”Mai mult de două mii de ani de istorie, comprimați într-un weekend: în Cetatea Alba Carolina Alba Iulia retrăim istoria la prezent. Festivalul Roman Apulum înseamnă deschiderea sezonului turistic în Alba Iulia! Te așteptăm cu ateliere antice, lupte de gladiatori, târguri de sclavi, dansuri de nimfe și reconstituiri de războaie daco-romane”. Anul trecut, cu ocazia acestui eveniment, Latura de Est a Cetății Alba Carolina și Pietonala Mihai Viteazul s-au transformat în scena perfectă pentru o desfășurare de forțe impresionantă: de la târguri de sclavi, lupte de gladiatori și războaie daco-romane, reconstituite în detaliu, până la atracția devenită deja tradiție în Cetate: schimbarea gărzii. Turiștii au ocazia unică să se lase vrăjiți, la propriu, de dansul Festivalul Roman Apulum015nimfelor, adus din Zalău de Nimfele Daciei și să vadă pe viu un ritual antic unic, ritualul lui Ares, pus în scenă de bulgarii de la Association for Antique and Medieval Reconstructions – SILA – Plovdiv. S-au reconstituit târguri de sclavi, s-au organizat conferințe, iar localnicii și turiștii au asistat la numeroase dansuri medievale.

Citește și Crucificare în Cetatea Alba Carolina. Pericol, spectacol şi emoţii în lupta dintre Daci şi Romani

Festivalul Roman Apulum are costuri estimate până la 80.000 de lei

Al doilea eveniment din luna mai, are loc în perioada 26-31 și se numește Festivalul de fotografie și film „Alba sub lumini de Oscar”. Primăria Alba Iulia spune că acesta ”este considerat de participanți un Woodstock al instantaneelor. Priviri intersectate, anecdote și povesti cu trecători, personaje atipice, necunoscuți, mici drame zilnice și secrete Alba sub Lumini de Oscar07doar de fotograf aflate, un sărut furat, un zâmbet, contradicții – toate poartă povești pe care le vedem zilnic, din peisajul cărora facem parte și care acum pot deveni subiecte fotografice. Imaginea devine un mijloc de comunicare sensibilă între privitori și un mediu descoperit altfel, devenit apropiat, cunoscut”.

Citește și Lista evenimentelor organizate de Primăria Alba Iulia în 2015

Ultimul dar, cu siguranță, nu cel din urmă este Alba Fest – Zilele Orașului, ce va avea loc în perioada 29-31 mai. Primăria Alba Iulia spune despre el că este ”un reper pentru existența orașului, intens în bună măsură datorită artiștilor care participă, dar și prin legătura deosebită cu spectacolele de stradă cu care albaiulienii s-au obișnuit în ultimii ani. Marius alba-fest116Moga este cel care a făcut acest eveniment cunoscut în 2014, în toată țara, cu Alba Fest by Marius Moga”.

Citește și Crema muzicii româneşti, în a doua seară Alba Fest. Super show acasă la Marius Moga cu prietenii săi

Amintim că în 2014, de zilele orașului, la Alba Iulia au avut loc concerte cu muzică ușoară şi populară, parade, competiţii sportive, spectacole de stradă şi bineînţeles focuri de artificii. Au concertat cei mai în vogă artişti din România printre care amintim: Loredana Groza, Smiley, Andra, Ştefan Bănică Junior, Alex Velea, Paula Seling, CRBL, Şuie Paparude, Adda. Spectacolele au fost transmise pe MTV și la emisiunea ”La Măruță” de pe ProTV. Costuri estimate pentru zilele orașului 2015 – până la 500.000 de lei.

(D.S.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni” „Este nevoie de un schimb de generații în administrația județeană. Generația mea are obligația de a îngriji ce au construit părinții și bunicii noștri și de a dezvolta județul pentru generațiile viitoare. E o […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea