Rămâi conectat

Politică Administrație

Primăria Alba Iulia acuzată de risipirea banilor publici. 340.000 de euro cheltuiți pentru iluminatul festiv în 2015

Ziarul Unirea

Publicat

în

Marți, 22 decembrie, în cadrul unei conferințe de presă organizate la sediul PSD Alba, consilierul local Daniel Zdrînc a criticat aspru modul în care Primăria Alba Iulia “risipește” banii contribuabililor, referindu-se în acest sens la sumele cheltuite de administrația locală pentru închirierea echipamentelor pentru iluminatul festiv.

 

PSD AlbaPotrivit social-democratului, în anul 2015, Primăria municipiului Alba Iulia a cheltuit 340.000 de euro pentru închirierea echipamentelor de iluminat festiv, ceea ce ar înseamna că fiecare albaiulian a plătit pentru aceste servicii, prin intermediul bugetului public local, peste 22 de lei.

 

Pentru a vă face o imagine mai clară cu privire la sumele enorme pe care Primăria Alba Iulia le-a cheltuit pentru aceste servicii, închipuiți-vă că o clasă de 30 de elevi albaiulieni a contribuit la inchirierea echipamentului de iluminare festivă cu suma de 670 de lei. Este o situație și o risipă a banilor publici aberantă”, a declarat Daniel Zdrânc, consilier local al municipiului Alba Iulia.

 

Pentru a își susține afirmațiile, Zdrînc a oferit spre exemplu sumele alocate de alte administrații locale din țară pentru același tip de servicii. Astfel, la o populație similară cu cea din Alba Iulia, Deva a cheltuit doar 62.000 de euro și Sebeșul – zero lei, pentru că le-a folosit pe cele cumpărate anii trecuți, nefiind astfel nevoie să mai închirieze de la privați.

Un alt exemplu oferit de social-democrat, este Brașovul, care ar fi închiriat același tip de echipament de la aceași societate comercială ca și Primăria Alba Iulia, cheltuind doar 124.000 de euro din bugetul local raporat la o populație de aproape 300.000 de locuitori. (B:P)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni

Bera Larisa

Publicat

în

Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni Administrația comunei Doștat, a scos licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede implementarea unui sistem informatic pentru simplificarea procedurilor administrative în primărie. Citește și: Reabilitarea și modernizarea primăriei Doștat: Licitația de aproape jumătate de milion de lei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea