Primăria Alba Iulia a reziliat contractul cu constructorul pieței agroalimentare din centrul municipiului

După un an de întârzieri și amănâri ale termenului de finalizare pentru construcția pieței agroalimentare din centrul municipiului Alba Iulia, administrația locală a reziliat contractul cu firma care a câștigat licitația, SC Telecerna, din Deva – a anunțat primarul Mircea Hava la o emisiune de la Radio Unirea FM.

”De curând am rupt contractul. De ce doar acum? Pentru că o să vedeți că o să fie 30 – 35 de zile timpi morți. Sunt niște proceduri pe care trebuie să le urmăm. Am avut tot felul de promisiuni din partea constructorului, însă nu le-a onorat. Așa, chiar dacă  va trece o lună, o lună jumătate, poate vom găsi un constructor, poate se mai perfecționează și legislația în ceea ce privește achiziția. Prețul cel mai mic la o licitație nu este edificator. Alba Iulia nu a pățit până acum lucrul acesta, dar să știți că în toată țara sunt mari probleme. Noi am pățit-o acum cu piața din centru și cu căminul din Pâclișa, care trebuiau să fie gata de un an de zile. Banii s-au dat numai pe lucrăci, garanțiile au rămas, pe toți îi dăm în judecată și o să vedem ce putem să le luăm, pentru că firmele toate trec repede în insolvență și apoi în faliment. Este încă un semnal de alarmă că legislația privind achizițiile trebuie schimbată”, a spus Mircea Hava.

Reamintim că Primăria Alba Iulia a lansat, în luna ianuarie 2015, licitația pentru lucrările de reabilitare a Pieței agroalimentare din centrul municipiului. Valoarea estimativă a contractului era de 2.824.214 de lei (fără TVA), respectiv 627.854 de euro.

Au depus oferte 3 firme: SC Casido SRL Brăila, SC Pomponio SRL Deva și SC Telecerna SRL Deva, ultima câștigând licitația cu prețul cel mai mic – 2.764.897 de lei. Finanțarea se va face de la bugetul local. Lucrările vizau demolarea totală sau parțială a structurilor existente și construirea unei piețe noi iar termenul de finalizare era la 12 luni de la semnarea contractrului.

La momentul în care trebuia, conform contractului, să fie făcută recepția lucrării, gradul de realizare a construcției era de doar 60% și, deși au început să curgă penalizări, lucrările au înaintat foarte greu.

La începutul acestui an, potrivit administrației locale mai era de executat doar partea de mobilier turnat și mici completări la clădirea principală. Se pare că lucrările s-au oprit definitiv iar municipalitatea a decis să rezilieze contractul și să demareze demersurile pentru selectarea unui alt constructor.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

7 Comentarii

eu 19 mai 2017 at 15:31

trebuia reziliat inca de anul trecut, un an pierdut aiurea si inca un an pana la finalizare… pacat… poate trace elis inca un rond acolo mai repede….

zanu 19 mai 2017 at 16:07

daca piata era facuta de austrieci ,firma corelis o finaliza de mult timp !

carina 19 mai 2017 at 23:42

pe cand o sala polivalenta.va rugam mult de tot??????

Gerula 20 mai 2017 at 11:25

Domnule Hava si pe deasupra arata ca o adevarata fortificatie…jenant proiectat,rusinos.

dan cojan 20 mai 2017 at 14:33

Daca ma apucam eu cu fratemiu era gata demult. A propos, ma ofer sa fac un giratoriu la pret ok.

dolfi 20 mai 2017 at 19:55

eu pot sa fac singur treceri de pietoni inaltate la juma’ de pret!

athos 22 mai 2017 at 12:54

Hava,pleaca acasa,LASA-NE!!!!!Ai vazut ce hala are Deva????

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...