Primăria Alba: Excedentul bugetar al anului 2019 se va regăsi integral în proiectele europene și investiții. Cum vor fi repartizați banii

Paul Voicu - Primar 2020

Primăria Alba Iulia a transmis că toate sumele rezultate din excedentul bugetar al anului 2019 se vor regăsi în investiții și, sub nicio formă, nu în cheltuieli de personal. 

Din totalul excedentului de 13,1 milioane lei suma de 2,7 milioane este cu destinație precisă pentru proiecte derulate cu fonduri externe nerambursabile și sunt de fapt sume încasate în luna decembrie în aceste proiecte și care nu au putut fi cheltuite până la 31 decembrie 2019. 

ELIT

Diferența de aprox. 10,4 milioane lei a fost propusă de viceprimarul cu atribuții de primar al Municipiului Alba Iulia, Voicu PAUL, să fie alocată investițiilor pentru care sunt contracte de execuție și care pot fi pornite în imediata perioadă:

* 2,7 milioane lei pentru reabilitarea, extinderea și modernizarea unităților de învățământ, 

Mihail David - 2020

* 800.000 lei pentru finalizarea pasajului, 

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

* 3,67 milioane lei pentru dezvoltare locală – adică iluminat public și iluminat arhitectural, 

* 2,3 milioane pentru protecția mediului – investițiile în canalul colector de la Micești și 137 de platforme îngropate pentru colectarea deșeurilor menajere, 

* aprox. 890.000 lei pentru modernizarea de străzi. 

Toate aceste valori sunt estimate și vor avea o formă mai clară în urma hotărârii Consiliului Local. Valoarea reală va fi cunoscută doar după execuția și recepția lucrărilor, dar din experiența anilor precedenți vor rezulta economii ce vor fi relocate altor investiții.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...