Primăria Aiud: Serviciul Public Administrația Patrimoniului Local Aiud va dispărea legal

primaria-aiud Serviciul Public Administrația Patrimoniului Local  Aiud va dispărea legal, transmite primăria municipiului Aiud.

HCL nr. 264/2016 privind reorganizarea Serviciului Public Administrația Patrimoniului Local, prin desființarea ca serviciu public cu personalitate juridică din subordinea Consiliului Local al Municipiului Aiud și înființarea ca direcție în cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului Aiud va fi revocată în ședința de Consiliu Local Aiud din luna ianuarie, preciceaza reprezentantii parimariei.

ELIT

Legea nr. 225/17 noiembrie 2016 impune autorităților publice locale reorganizarea utilităților de interes public într-un serviciu. Prevederile legii confirmă principiile reorganizării propuse prin HCL nr. 264/2016. Legea 225/2016 prevede ca utilitățile publice care privesc, în cazul Municipiului Aiud, colectarea, canalizarea și evacuarea apelor pluviale și iluminatul public trebuie să fie organizate sub forma unui serviciu public cu personalitate juridică aflat în subordinea Consiliului Local.

Ca urmare, SPAPL se reorganizează obligatoriu în serviciu de utilități publice, nemaiavând posibilitatea administrării patrimoniului local, prin abrogarea lit. g a art. 2 din legea menționată.

Reorganizarea administrației locale va continua, la Aiud.

Menționăm că Legea nr. 225/17 noiembrie 2016, care impune autorităților publice locale reorganizarea utilităților publice sub forma serviciilor comunitare cu personalitate juridică a fost inițiată de 4 parlamentari PSD și confirmă opțiunea managerială a actualului executiv, indiferent de apartenența politică. (C.M.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

7 Comentarii

lupul singuratic 13 ianuarie 2017 at 19:13

Nu se discuta necesitatea reorganizarii sectorului mai sus amintit unde erau f multi inutili, consumatori de salarii si mai ales de alcool , unde productivitatea muncii era sub 20% fapt tolerat de vechea administratie dar,,, daca tot vorbim de transparenta si de corectitudinea impusa de noua primarita de ce nu este publicat raportul controlului CURTII DE CONTURI>?
2Motivul justificativ sau nu a noii administratie ca nu a cerut sanctionarea lui V VULTUR mare director inutil la SP DE BOLI PULMONARE in urma deficientelor arhicunoscute si publice?[Ptr unii muma ptr altii ciuma?Poate daca si fostul director de la SP ORASa NESC era politic in postura lui Vultur si azi era pe post dar bietul nu era cu norocul amintit .

moadmazelle 15 ianuarie 2017 at 12:00

daca e sa ne luam dupa presa, soricelul, calul, sobolanul sau ce era la spitalul de plamani, era doar in vizita si nu era purtator de dosar penal, pe cand alalalt este cu probleme serioase mult mai bine reprezentate decat un amarat de inimalut asa ca nu pot fi comparate situatiile

Medicul 17 ianuarie 2017 at 10:40

Nu uita ca la sanator director e vultur, basist get beget, deci el are spatele asigurat 100%, orice se intampla, el nu va fi demis, piticania il apara. Secureanu ala faimos de la bucuresti, mafiot pur sange, a fost demis doar dupa ce a sarit calul si s-a crezut Dumnezeu… Acum pricepi?

dumi 13 ianuarie 2017 at 20:46

Mai lupulu cum le sti tu pe toate,pai du-te la primarie sa -ti arate actele..

lupul singuratic 14 ianuarie 2017 at 12:53

Ptr un oarecare,,,dumi
In primul rand nu santem cu,,,, mai, asa te poti adresa eventual unuia cu care ai pazit gastele sau ai fost la sapa cu ziua.
2Sant sigur ca nu ai auzit de Homer fiind semianalfabet dar macar acum /poate nu-i tarziu/ daca poti sa citesti / ma indoiesc , OPERE VOL 3 ARTA DIALOGULUI.

dumi 14 ianuarie 2017 at 20:20

Era monolog…

adi 14 ianuarie 2017 at 21:51

Domn’ „lupu”, sunt impresionat ca l-ati citit pe Homer si ca ne oferiti si note de subsol. Este adevarat, fara trimitere la pagina, la editie, la anul aparitiei, etc. Totusi, „In primul rand nu santem cu…”, si ” 2Sant sigur ca nu ai auzit de Homer fiind semianalfabet” va tradeaza instruirea gramaticala insuficienta. Dar, cum sunteti singuratic si, posibil, autodidact, va puteti repara lipsurile educationale. Cele bune…

Comentariile sunt oprite