Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Prima pentru asigurarea obligatorie a locuinței ar putea crește cu 30%. Proiectul de lege a trecut de votul Camerei Deputaților

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prima pentru asigurarea obligatorie a locuinței ar putea crește cu 30%. Proiectul de lege a trecut de votul Camerei Deputaților

Românii ar urma să plătească cu 30% mai mult, în cazul în care un proiect de lege, trecut de votul Camerei Deputaților, legat de o schimbare majoră a asigurării obligatorie de locuință, va fi promulgat de către Klaus Iohannis.

Asigurarea obligatorie a locuinței contra dezastrelor naturale (PAD) este obligatorie de 13 ani, dar a fost încheiată doar de o mică parte dintre români. Vestea bună este că până acum nu a fost dată nicio amendă pentru cei care nu au respectat legea.

PAD acoperă daunele produse asupra locuinței de inundații (din cauze naturale), cutremure sau alunecări de teren şi costă maxim 20 de euro (100 de lei) pe an pentru locuințele din materiale moderne și 10 euro (50 de lei) pe an pentru cele din chirpici și alte materiale mai puțin rezistente, pentru care, în cazul în care se produce dezastrul poți primi maxim 20.000 de euro și respectiv 10.000 de euro.

De curând, un proiect ce prevede modificări importante legate de asigurarea obligatorie a locuinței a primit votul decisiv din Parlament. O primă schimbare ar fi creșterea primei de asigurare cu 30%, aceasta ajungând, prin urmare, la 130 de lei. De asemenea, clădirile cu bulină roșie vor putea fi asigurate facultativ, iar asigurarea va putea fi făcută și pe mai mulți ani.

Pentru a stimula punerea în aplicare a sancțiunilor, amenzile contravenționale pentru neasigurarea locuințelor se vor duce integral la bugetul autorităților locale din localitatea de domiciliu a contravenientului. Amenzile în cazul românilor care nu au o poliţă PAD încheiată pentru locuință ajung până la la 500 de lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Sâmbăta lui Lazăr. Obiceiuri și tradiții cu o zi înainte de Florii: Se fac plăcinte cu mere și se dau de pomană

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sâmbăta lui Lazăr. Obiceiuri și tradiţii în sâmbăta Floriilor – se fac plăcinte cu mere şi se dau de pomană • Istoricul sărbătorii „Moșii de Florii” Sâmbăta lui Lazăr este sărbătorită de creștini-ortodocși cu o zi înainte de Duminica Intrării lui Hristos în Ierusalim (Duminica Floriilor) și reprezintă puntea de legătură între Postul Paștelui și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea