Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Prima clasă de învățământ dual la Aiud. 28 de elevi din oraș, școlarizați, timp de 3 ani, pentru meseriile de sudor și operator la mașini cu comandă numerică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Din acest an, un număr de 28 de elevi din municipiul Aiud vor fi școlarizați, timp de 3 ani, pentru meseriile de sudor și operator la mașini cu comandă numerică, respectiv câte 14 elevi pentru fiecare meserie.

În baza unui contract privind învățământul profesional dual, pe perioada școlarității, elevii vor fi instruiți teoretic în cadrul Colegiului Tehnic Aiud, iar practica se va desfășura la societatea Siltech din Aiud, parte a grupului Emsil Group. Elevii vor beneficia de o bursă în cuantum de 400 de lei/lună, fiecare parte suportând jumătate din această sumă. După absolvire, toți absolvenții se vor putea angaja în cadrul firmei Siltech.

Învăţământul de tip dual reprezintă o formă de organizare a învățământului profesional, organizat la inițiativa operatorilor economici, interesați în calitate de potențiali angajatori, această formă de învățământ asigurând oportunități sporite de educație și formare profesională de calitate.

De precizat este faptul că această formă de școlarizare a fost aprobată ca urmare a acreditării Colegiului Tehnic Aiud de către Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea