Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Prima casă 2013: plafonul de garanţii, suplimentat cu 200 mil. de euro

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Programul guvernamental Prima Casă continuă şi în 2013. Noutatea acestui an o reprezintă suplimentarea plafonului de garanţii cu 200 milioane de euro, conform unui proiect publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor.

Prin aprobarea reglementărilor în forma propusă, finanţatorii vor putea beneficia de alocarea plafonului imediat după ce au epuizat plafoanele anterioare, evitându-se astfel instalarea panicii provocate de oprirea creditării persoanelor fizice care au întreprins demersuri şi au efectuat cheltuieli pentru a intra în program, respectiv au semnat antecontracte de vânzare cu termene stricte de perfectare a contractelor de vânzare-cumpărare. Pentru o administrare eficientă a resurselor limitate puse la dispoziţie, alocările se vor efectua continuu în favoarea finanţatorilor.

De la lansarea programului, în iulie 2009, băncile au acordat peste 74.000 de credite „Prima Casă“, valoarea lor depăşind 2,9 miliarde de euro. În primele 10 luni ale lui 2012, numărul de garanţii acordate de stat în programul „Prima Casă“ s-a ridicat la peste 22.000, garanţiile depăşind 415 milioane de euro. Aproximativ 85% dintre cei care contractează un împrumut „Prima Casă“ au sub 35 de ani, iar valoarea finanţării este de aproximativ 40.000 de euro.

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale

Unirea Ziarul

Publicat

în

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale În urma închiderii totale a circulaţiei feroviare între stațiile Bekescsaba – Lokoshaza, petnru efectuarea unor lucrări la infrastructura feroviară de către administrația ungară – MAV Start, la sfârșitul lunii viitoare vor interveni modificări în circulaţia trenurilor CFR Călători. Dintre acestea, trenurile Ister și Dacia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea