„Prietenie, mai presus de violenţă” – primul proiect al Clubului Impact „Zâmbiricii norocoşi” de la Școala Gimnazială „Singidava” Cugir
Clubul Impact „Zâmbiricii norocoşi” al Şcolii Gimnaziale „Singidava” Cugir vă invită la proiectul „Prietenie, mai presus de violenţă”, acţiune realizată cu sprijinul Fundaţiei „Noi Orizonturi”, ca parte a proiectului „IMPACT – model de educaţie pentru cetăţenie activă şi implicare comunitară în rândul copiilor şi tinerilor”, proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.
Clubul „ZÂMBIRICII NOROCOȘI” a luat fiinţă în luna noiembrie 2014 şi are în componenţă 30 de elevi conduşi de patru lideri: prof. Nicoleta Văsuți, prof. Bogdana Sabău, prof. Oana Horciu şi prof. Dan Moldovan.
Clubul „ZÂMBIRICII NOROCOȘI” a anunțat recent, lansarea evenimentului „Cu zâmbiricii la joacă” și a concursului „Mesajul meu antiviolență”. Evenimentul se desfășoară începând cu data de 23.03.2015, orele 14, în incinta Școlii Gimnaziale „Singidava” Cugir și constă în organizarea a 5 ateliere de educație nonformală cu tematică antiviolență, organizate de membrii clubului, iar înscrierile pentru concurs se fac începând cu ora 8.00 .
Cu ocazia evenimentului, membrii clubului „Zâmbiricii norocoși” vor efectua activități de educație nonformală (jocuri) pentru elevii claselor IV-VIII, prin care își propun să-i sensibilizeze pe aceștia asupra fenomenului de violență școlară, iar prin intermediul concursului, adresat elevilor claselor I-VIII, își propun să descopere talentele artistice ale elevilor, cele mai bune mesaje, indiferent că e vorba de un desen, o compunere, un cântec, etc., fiind premiate!
Unul din reprezentanții Clubului IMPACT, prof. Dan Moldovan, a declarat: „Acțiunile evenimentului „Cu zâmbiricii la joacă” și „Mesajul meu antiviolență” fac parte din primul proiect inițiat de către membri clubului școlii – „PRIETENIE, MAI PRESUS DE VIOLENȚĂ”, proiect ce își dorește să rezolve problema identificată de aceștia și anume faptul că actele de violență s-au înmulţit! Proiectul se încheie în săptămâna „Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun” cu un spectacol de teatru-forum, intitulat sugestiv: Violenţa dăunează grav prieteniei.
Ne dorim ca elevii şcolii să participe în număr cât mai mare la activităţile organizate de clubul nostru şi să se simtă bine alături de noi,,!
IMPACT este un program bazat pe un model educaţional dezvoltat în România de Fundaţia Noi Orizonturi şi preluat la nivel internaţional în alte 9 ţări: Statele Unite, Mexic, Nicaragua, Republica Dominicană, Honduras, Haiti, Armenia, Albania, Republica Moldova. Constă într-o reţea de Cluburi de Iniţiativă Comunitară pentru Tineri, ce realizează anual peste 200 de proiecte de serviciu în folosul comunităţii. În România, sunt înscrise în program peste 120 de şcoli: aproape 2.000 de elevi şi 400 de profesori voluntari (lideri) ce ghidează activitatea Cluburilor.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!”
Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!” În prag de Sărbători, sociologul albaiulian Alin Tomuș a fost prezent la Unirea FM la o emisiune, realzată de Simona Lodroman, care și-a propus să răspundă la întrebările: Crăciunul a fost furat […]