Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

”Pricu”, deținutul-vedetă din Alba Iulia, eliberat condiţionat din închisoare: „Liber după 10 ani“

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Raul Nicoale Rus, zis „Pricu“, unul dintre cei mai cunoscuţi deţinuţi din Alba, a fost eliberat condiţionat după circa 3 ani de detenţie.

”Liber după 10 ani”, astfel şi-a marcat apariţia Pricu, pe Facebook, marţi, 31 martie 2020. Acesta a stat efectiv în închisoare doar 3 ani, alţi 7 ani ascunzându-se prin diferite ţări ale Europei.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Raul Rus a avut de executat o pedeapsă de 5 ani şi 6 luni de închisoare, dar a fost eliberat după ce a efectuat mai mult de două treimi. A beneficiat şi de legea privind recursul compensatoriu, precum şi de mai multe recompense primite prin penitenciarele prin care a trecut: Arad, Timişoara, Târgu Jiu şi Deva. Decizia eliberare a fost pronunţată în 24 martie 2020 la Judecătoria Deva. Nefiind contestată de Parchet, Pricu a fost liberat după ce a trecut termenul legal de depunere a contestaţiei. Propunerea de liberare condiţionată a venit din partea comisiei Penitenciarului Deva.

”Analizând cererea şi înscrisurile depuse, instanţa constată că deţinutul R. R. N. a executat un număr de 1471 zile, iar pentru a deveni propozabil în vederea liberării condiţionate se impune să execute fracţia de 2/3, respectiv 1340 zile, astfel că este îndeplinită cerinţa referitoare la durata executată din pedeapsa închisorii. De asemenea, raportat la circumstanţele personale ale deţinutului, instanţa are convingerea că persoana condamnată s-a îndreptat şi se poate reintegra în societate, proba îndreptării fiind făcută de datele cuprinse în procesul – verbal de propunere a liberării condiţionate.

Participarea condamnatului la activităţile şi programele de instruire şi formare profesională şi rezultatele obţinute în realizarea acestor programe şi activităţi, atitudinea respectuoasă şi corectă faţă de autorităţile din penitenciar sau în raport cu alte persoane şi cu ceilalţi condamnaţi sunt elemente avute în vedere de instanţă pentru a constata existenţa unui comportament care certifică o reală îndreptare a celui condamnat şi care justifică punerea sa anticipată în libertate. Se constată astfel că sunt îndeplinite cerinţele art. 59 alin. 1 C .p. 1969, deoarece este îndeplinită condiţia referitoare la durata executată din pedeapsa închisorii, iar persoana condamnată a fost stăruitoare în muncă, disciplinată şi a dat dovezi temeinice de îndreptare, ţinându-se seama şi de antecedentele penale . Pentru considerentele expuse, instanţa constată cererea ca fiind întemeiată şi urmează a admite liberarea condiţionată a condamnatului R. R. N. din pedeapsa de 5 ani şi 6 luni închisoare”, astfel a motivat Judecătoria Deva hotărârea privind liberarea acestuia.

Pricu a început executarea pedepsei în 16 martie 2017, după ce a intrat în ţară şi s-a predat autorităţilor. În 2014, Rus Raul a fost condamnat pentru complicitate la dare de mită, într-un dosar instrumentat de DNA Alba Iulia, iar în 2017 a primit 5 anu şi 6 luni de închisoare cu executare pentru iniţiere şi constituire grup infracţional organizat, proxenetism şi trafic de minori, în celebrul dosar ”Prostituate pentru VIP-uri”, instrumentat de DIICOT Alba Iulia. Prin contopirea pedepselor a rezultat condamnarea finală de 5 ani şi 6 luni în regim de detenţie.

sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere?

Ziarul Unirea

Publicat

în

4Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere? În fiecare an, la Paştele ortodox credincioşii se bucură de minunea Luminii Sfinte – un eveniment miraculos ce se petrece în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în timpul slujbei de vecernie ce are loc în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paştelui. Citeşte şi: Urari de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea