Rămâi conectat
MA-RA-MU

Actualitate

Prețurile cresc constant la furnizori: Cum au ajuns laptele, uleiul și carnea să coste chiar și dublu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Prețurile cresc constant la furnizori: Cum au ajuns laptele, uleiul și carnea să coste chiar și dublu

În majoritatea cazurilor, furnizorii pun majorările de preț pe seama războiului, a facturilor la curent, gaze și a scumpirii materiilor prime, spun reprezentanții centrelor comerciale, care admit că unii au întrecut măsura, relatează Europa FM.

În Franța, un lanț de supermarketuri a renunțat la produsele pentru care producătorii cereau noi scumpiri exagerate.

Săptămânal, prețurile cresc, puțin câte puțin, și se mai adaugă câte un leu. Între producător și magazin e un întreg lanț de furnizare. Florin administrează un supermarket din București și spune că furnizorii preferă majorări…cu pași mărunți:

„Sunt furnizori care până în prezent nu au spus nimic legat de creșteri, dacă creșterile vor continua, poate și de frica de a nu mai colabora cu ei.”

Rezultatele se văd în scumpirile săptămânale:

„Uleiul care în trecut era 5 lei acum a ajuns să fie dublu, 10 -12 lei, la fel și laptele care costa 4 lei acum costă 7-8 lei.”

Preț mare de la furnizor, și mai mare la raft, mai spune Florin:

„Carnea, pieptul de pui cândva era kilogramul 18 lei acum costă 27-28 de lei.”

Alex administrează două cafenele și un laborator de cofetărie. Scumpirea se face, nu se discută, spune el. E principiul după care funcționează furnizorii:

„Toți furnizorii au scumpit produsele, nu că au anunțat, deja le-au scumpit și cred că este al doilea val de scumpiri anul ăsta cu cel puțin 50 de bani pe produs, chiar și 1 leu sau mai mult. La cafea e un pic diferit, aici nu a crescut prețul încă la cafea dar asta pentru că cei care ne furnizează cafeaua au un stoc deja destul de mare.”

Iar prețul laptelui, un produs esențial în cafenele și cofetării, a explodat:

„Laptele a crescut cel mai mult, îl cumpăram înainte 1 litru undeva la 3 lei și ceva, acum este 4 lei și jumătate plus TVA.”

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri

Mădălina Opriș

Publicat

în

De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri Sărbătoarea de pe 20 decembrie, cunoscută în popor sub denumirea de Ignatul porcilor sau Inătoarea, este închinată Sfântului Ignaţie al Antiohiei şi demonstrează îmbinarea practicilor păgâne cu cele creştine. Sfântul Ignaţie Teoforul, episcop de Antiohia şi martir al Bisericii este unul din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea