Rămâi conectat

Actualitate

Prețul motorinei și benzinei ar putea crește în perioada următoare cu 8-10%

Ziarul Unirea

Publicat

în

Prețul motorinei și benzinei comercializate în România ar putea crește în perioada următoare cu 8-10% în condițiile în care petrolul ar atinge nivelul de 60 de dolari pe bari, estimat în ultimele rapoarte ale Goldman Sachs Group Inc. și Morgan Stanley care analizează impactul acordului OPEC de reducere a producției asupra prețului țițeiului.

Situația ar putea fi similară celei din 2011, când prețul petrolului a crescut cu 31,1%, iar prețul carburanților la pompă s-a majorat în România cu 12,8%, deci la o treime din creșterea netă a prețului țițeiului.

Corelația dintre majorările/ieftinirile carburanților și aprecierea/deprecierea petrolului este confirmată și de un studiu din 2009 al Comisiei Europene ce analiza evoluțiile prețurilor de pe piața internațională a petrolului și cele ale carburanților din UE. Potrivit studiului CE, între 2008 și 2009 a fost întregistrată o ieftinire de 20,3% la benzină și 20.8% la motorină, în condițiile unei scăderi a cotației barilului de 47%. O ieftinire de 1% a produsului petrolier a antrenat o scădere de 2,35% a barilului de petrol, procent similar celui înregistrat în 2011 în România, când fiecare scumpire de 2,38% a petrolului s-a materializat într-una de 1% pe piața carburanților.

Sursa Profit.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Controale de amploare ale ANAF firmele care fac ITP: Ce nereguli au descoperit inspectorii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Controale de amploare ale ANAF firmele care fac ITP: Ce nereguli au descoperit inspectorii Controale de amploare au fost declanșate de Direcția Generală Antifraudă Fiscală în sectorul inspecțiilor tehnice periodice (ITP) pentru autovehicule. Acțiunile de control ale inspectorilor au scos la iveală neconcordanțe importante între numărul prestațiilor ITP efectuate și veniturile impozabile declarate de contribuabili. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea