Prețul lemnelor de foc în toamna lui 2024: Cât costă un metru cub anul acesta. Alternativa mai ieftină, cărbunele
Prețul lemnelor de foc în toamna lui 2024: Cât costă un metru cub anul acesta. Alternativa mai ieftină, cărbunele
Nici nu am intrat bine toamna în drepturi, că mulți români au început să-și facă stocurile de lemne pentru sezonul rece. Prețurile în 2024, însă, vor fi ceva mai mari decât anul trecut.
Citește și: Ajutorul pentru încălzirea locuinței iarna 2024-2025: Banii se vor acorda din nou pe carduri de energie
În special la sate, oamenii au început deja să-și cumpere lemne de foc. Cel puțin 500 de lei este metrul cub în acest an. Ceva mai ieftine sunt lemnele pe care le vând Direcțiile Silvice. În funcție de esență, prețurile pornesc de la 200 de lei.
În total, Romsilva a anunțat că în acest an va tăia peste 9 milioane de metri cubi de lemn din pădurile care se află în proprietatea statului.
O altă variantă pe care o au la dispoziție oamenii din mediul rural este cărbunele. Este ceva mai ieftin decât lemnul: o tonă pornește de la 300 de lei.
Statistic vorbind însă, în mediul rural, sunt trei milioane și jumătate de locuințe care sunt încălzite cu sobe pe lemne, cele mai multe sobe vechi care înghit lemne și de peste 3.000 de lei pe sezon.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Codul Rutier 2025: Plata amenzii, noua condiție pentru recuperarea mai rapidă a permisului de conducere suspendat
Codul Rutier 2025: Plata amenzii, noua condiție pentru recuperarea mai rapidă a permisului de conducere suspendat O noua regulă pentru șoferii care doresc să-și recupereze mai repede permisul suspendat. Nu mai este suficient testul grilă, trebuie să plătească și amenda. Legea a fost adoptată de parlament cu o condiție nouă clară: fără plata amenzii, nimeni […]
Care este diferența dintre ,,data durabilității minimale” și ,,data limită de consum” pentru produsele alimentare
Care este diferența dintre ,,data durabilității minimale” și ,,data limită de consum” pentru produsele alimentare Ideea ca un aliment este automat periculos după data expirării nu este întotdeuna corectă. Informațiile aflate pe eticheta produselor alimentare pot fi ambigue, iar termenii precum „dată a durabilității minimale” sau „dată limită de consum” pot fi confuzi pentru consumatori. […]
PENSII 2025: Numărul beneficiarilor de indemnizație socială pentru pensionari, în creștere
Pensii 2025: Numărul beneficiarilor de indemnizație socială pentru pensionari, în creștere Numărul total al beneficiarilor de indemnizație socială pentru pensionari a fost, în aprilie 2025, de 914.741 persoane, cu 7.129 mai mare în comparație cu luna precedentă, conform datelor centralizate de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), consultate de Agerpres. Dintre aceștia, 828.358 erau pensionari […]