Prețul alegerilor prezidenţiale din noiembrie – 43 de milioane de euro
Cheltuielile cu alegerile prezidenţiale din luna noiembrie se vor ridica la aproximativ 43 de milioane de euro. Cel mai mult, respectiv aproape 38 de milioane de euro, ar urma să fie alocați din bugetul Ministerului de Interne, prin prefecturi, care vor plăti membrii birourilor electorale, după cum arată mai multe hotărâri de Guvern publicate deja în Monitorul Oficial.
Cel mai bine plătiţi vor fi preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare şi locţiitorii acestora. Pentru fiecare zi de activitate vor încasa echivalentul a 19 euro, adică 85 de lei. Restul membrilor birourilor electorale vor fi plătiţi cu ceva mai mult de 14 euro. Cel mai prost plătiţi sunt informaticienii, statisticienii şi angajaţii Ministerului de Interne care ajuta la menţinerea şi asigurarea ordinii pe perioada alegerilor. Ei primesc doar bani de cafea, gustări şi băuturi răcoritoare, dar nu mai mult de 2,2 euro pe zi. Chiar şi aşa, doar plata serviciilor jandarmilor pentru perioada alegerilor înseamnă peste 2,5 milioane de euro.
După Ministerul de Interne, cel mai important contributor la desfăşurarea alegerilor prezidenţiale va fi şi Secretariatul General al Guvernului, cu 10 milioane de euro. Autoritatea Electorală Permanentă va da din bugetul propriu 2,4 milioane iar Serviciul de Telecomunicaţii Speciale va cheltui peste 1,7 milioane de euro pentru asigurarea legăturilor telefonice și a transmiterii de date dintre secţiile de votare şi birourile electorale.
Pentru secţiile de votare din afara ţării, Ministerul de Externe va aloca 1 milion de euro.
Sursa: antena3.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Codul Silvic 2025: Închisoare pentru hoții de lemne și supraveghere video a drumurilor forestiere
Codul Silvic 2025: Închisoare pentru hoții de lemne și supraveghere video a drumurilor forestiere Noul Cod Silvic, adoptat prin Legea nr. 331/2024 a fost publicat în Monitorul Oficial pe 9 ianuarie 2025. Acesta introduce noi măsuri pentru protejarea mediului, dar și sancțiuni dure pentru a combate tăierea ilegală a lemnelor. Citește și: Noi reglementări în […]