Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Prețul alegerilor prezidenţiale din noiembrie – 43 de milioane de euro

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Cheltuielile cu alegerile prezidenţiale din luna noiembrie se vor ridica la aproximativ 43 de milioane de euro. Cel mai mult, respectiv aproape 38 de milioane de euro, ar urma să fie alocați din bugetul Ministerului de Interne, prin prefecturi, care vor plăti membrii birourilor electorale, după cum arată mai multe hotărâri de Guvern publicate deja în Monitorul Oficial.

Cel mai bine plătiţi vor fi preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare şi locţiitorii acestora. Pentru fiecare zi de activitate vor încasa echivalentul a 19 euro, adică 85 de lei. Restul membrilor birourilor electorale vor fi plătiţi cu ceva mai mult de 14 euro. Cel mai prost plătiţi sunt informaticienii, statisticienii şi angajaţii Ministerului de Interne care ajuta la menţinerea şi asigurarea ordinii pe perioada alegerilor. Ei primesc doar bani de cafea, gustări şi băuturi răcoritoare, dar nu mai mult de 2,2 euro pe zi. Chiar şi aşa, doar plata serviciilor jandarmilor pentru perioada alegerilor înseamnă peste 2,5 milioane de euro.

După Ministerul de Interne, cel mai important contributor la desfăşurarea alegerilor prezidenţiale va fi şi Secretariatul General al Guvernului, cu 10 milioane de euro. Autoritatea Electorală Permanentă va da din bugetul propriu 2,4 milioane iar Serviciul de Telecomunicaţii Speciale va cheltui peste 1,7 milioane de euro pentru asigurarea legăturilor telefonice și a transmiterii de date dintre secţiile de votare şi birourile electorale.

Pentru secţiile de votare din afara ţării, Ministerul de Externe va aloca 1 milion de euro.

Sursa: antena3.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Românii pot să raporteze deepfake-urile de pe rețelele sociale printr-o platformă lansată de guvern: Anunțul Ministerului Digitalizării

Bogdan Ilea

Publicat

în

Românii pot să raporteze deepfake-urile de pe rețelele sociale printr-o platformă lansată de guvern: Anunțul Ministerului Digitalizării Românii pot trimite sesizări privind conținutul audio/video manipulat digital (deepfake) distribuit online în scopuri malițioase prin intermediul paginii web a Ministerului Digitalizării. Conform unui ordin publicat joi seara în Monitorul Oficial, aceste sesizări vor fi analizate și transmise […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea