Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Preț mai mare pentru închiriatul bicicletelor din Cetatea Alba Iulia, dacă aleșii locali acceptă solicitarea AGR

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consiliul Local Alba Iulia urmează să supună joi votului aleșilor comunității un proiect de hotărâre privind modificarea Protocolului de Cooperare încheiat cu Asociaţia Green Revolution din România.

biciclete alba iulia003Mai exact este vorba despre a vota sau nu solicitarea asociației  de a majora cu un leu tariful de închiriere a bicicletelor din proiectul Ivelo, de la centrul situal în fața Casei de Cultură a Sindicatelor din municipiu.

Motivul invocat de administratorii afacerii este faptul că la Alba Iulia a fost aplicat tariful de 3 lei/oră, în condiţiile în care în celelalte locaţii acesta era de 4 lei/oră.  Tariful pe zi urmează să îşi păstreze valoarea de 15 lei/24 ore.

Potrivit dtelor furnizate Asociaţia Green Revolution din România de la inaugurare, au fost puse la dispoziţia locuitorilor şi turiştilor 70 de biciclete. În cele 72 de zile au fost înregistrate 4.100 de închirieri dintre care 1.200 gratuite, pentru pensionari şi copii până la vârsta de 16 ani.

Potrivit raportuui de specialitate, “implementarea proiectului IVelo în Alba Iulia, s-a dovedit a fi un mare succes, nefiind puţine zilele în care, în jurul amiezii, toate bicicletele erau închiriate atât de locuitori ai oraşului cât şi de turişti dornici să viziteze frumoasa şi impresionanta cetate Alba Carolina.

Conform statisticilor preluate de la Asociaţia Green Revolution, din prima zi de inaugurare a staţiei I Velo până în prezent au fost puse la dispoziţia cetăţenilor şi a turiştilor un număr de 70 de biciclete, pe parcursul a 72 de zile de funcţionare. Numărul total de închirieri în această perioadă a fost de 4100 din care 1200 au fost închirieri gratuite (pensionari şi copii până în 16 ani). Se defectează în medie 6 biciclete/zi conducanănd astfel la un număr de 431 de reparaţii la biciclete până în prezent (la fiecare bicicletă intervenindu-se de peste 6 ori).

Având în vedere cele mai sus menţionate şi ţinând cont de faptul că reparaţiile bicicletelor cauzate de utilizarea defectuoasă a acestora de către cetăţeni nu sunt mai prejos decât în celelalte oraşe din ţară, vă solicităm aprobarea armonizării tarifului de închiriat biciclete la nivelul tarifelor practicate în cadrul celorlalte oraşe din România în care a fost implementat proiectul IVelo.

Ţinând cont de considerentele evidenţiate mai sus, propun modificarea Protocolului de Cooperare prin întocmirea unui act adiţional care să reglementeze modificarea tarifului de închiriat biciclete de la 3 lei/oră, la 4/lei pe oră, iar tariful pe zi urmând să îşi păstreze valoarea de 15 lei/24 ore.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Delegație a Băncii Mondiale în vizită de lucru la Sebeș: Care a fost scopul întălnirii cu primarul Dorin Nistor

Bogdan Ilea

Publicat

în

Delegație a Băncii Mondiale în vizită de lucru la Sebeș: Care a fost scopul întălnirii cu primarul Dorin Nistor Timp de două zile, o delegație a Băncii Mondiale a fost în vizită de lucru la Sebeș, pentru a discuta cu primarul Dorin Nistor despre realizarea unei investiții teritoriale integrate în zona Sebeș-Vințu de Jos. În […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea