Rămâi conectat

Actualitate

Președintele Ucrainei eliberează din pușcării toți deținuții care vor să lupte împotriva rușilor: „O decizie dificilă din punct de vedere moral”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele Ucrainei eliberează din pușcării toți deținuții care vor să lupte împotriva rușilor: „O decizie dificilă din punct de vedere moral”

O serie de ucraineni cu experiență în operațiuni de luptă conform legii marțiale sunt eliberați din arest, toate sancțiunile fiind ridicate de la aceștia, a anunțat președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Citește și: Mesaj de recunoștință pentru România din partea președintelui Volodimir Zelenski: „Simțim sprijinul politic și de apărare al partenerilor noștri”

Citește și: Ministerul de Externe le cere românilor să plece din Rusia: Cum pot ajunge aceștia acasa

„A fost luată o decizie dificilă din punct de vedere moral – conform legii marțiale, participanții la ostilități, ucrainenii cu experiență reală în luptă vor fi eliberați din arest și își vor ispăși vinovăția, toate sancțiunile sunt ridicate”, a spus președintele.

Citește și: Aderarea Ucrainei la UE, în plin război cu Rusia: Anunțul președintelui Consiliului European, Charles Michel

Deasemenea, președintele ucrainean anunță faptul că oamenii care luptă cu arma în mână împotriva rușilor vor primi un salariu de 3000 de euro pe lună.

„Bineînțeles, militarii noștri nu se luptă pentru bani, dar asta azi, mâine. Trebuie să înțelegem că, în acest moment, este cea mai importantă meserie – să fii militar și să îți aperi țara. Trebuie să specific că statul le va plăti, adecvat, munca pe care o depun. Îi vom plăti pe toți cei care țin armele în mâna lor cu 100.000 UAH (n.r. 3.000 de euro) pe lună.

Citește și: Bombardament violent al rușilor la Harkov. Oficialii ucrainieni anunță zeci de morți și sute de răniți

Nu trebuie să ne mulțumească nimeni, dar trebuie să știe că această țară le este, cu siguranță, recunoscătoare. Vom continua așa până când războiul se va încheia”, a spus Volodimir Zelenski


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea