Președintele SUA, Donald Trump, va primi o Medalie a Centenarului Marii Uniri

100 de medalii aniversare placate cu aur, realizate cu ocazia Centenarului • Președintele SUA, cancelarui Germaniei și președintele Franței – printre cei cărora le va fi înmânat câte un exemplar

Un expert român în branding, Dan Pavel, a realizat o Medalie a Centenarului Marii Uniri ce va fi oferită unui număr de 100 de personalităţi de pe glob, printre care se numără preşedintele S.U.A. Donald Trump, cancelarul Germaniei Angela Merkel, regina Elisabeta a II-a şi preşedintele Franţei, Emmanuel Macron. Românii din Diaspora, în special Statele Unite şi restul ţărilor din continentul american, grupaţi în Societatea creştină DORUL, cea mai veche asociaţie a românilor din afara ţării, înfiinţată în 1903, au decis să sărbătorească cei 100 de ani de la Marea Unire într-un fel special, producând o Medalie a Centenarului.

Preşedintele Klaus Iohannis va primi de asemenea una dintre Medaliile Centenarului. Societatea DORUL a luat iniţiativa de a produce o medalie aniversară din tombac, placată cu aur de 14 karate. De altfel, președintele asociației DORUL, Cristian Pascu, va fi prezent la Alba Iulia de 1 Decembrie 2018, unde va înmâna astfel de medalii.

Ediţia numismatică va fi limitată la 100 de bucăţi, numerotate de la 1 la 100. Medalia va fi însoţită de un pergament realizat în condiţii grafice excepţionale şi va include, atât în română, cât şi în engleză, o prezentare a semnificaţiei Centenarului Marii Uniri şi un tabel cu 100 de români celebri pentru istoria lumii. Medalia are diametrul de 70 de mm şi grosimea de 6 mm şi o greutate de aproximativ 200 de grame. Va fi livrată într-o cutie elegantă din lemn nobil cu catifea la interior.

Ea conţine efigiile celor trei mari întemeietori de ţară în conturul graniţelor României Mari şi pe revers logo-ul societăţii Dorul din New York. Pe latura exterioară a monedei se află inscripţionat numărul fiecărui exemplar alături de citatul ”Amor Patriae Nostra Lex”.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...