Rămâi conectat

Ştirea zilei

Președintele și un vicepreședinte de la Curtea de Apel Alba Iulia au promovat concursul pentru judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele și un vicepreședinte de la Curtea de Apel Alba Iulia au promovat concursul pentru judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție • Iuliana Alexandra Paștiu și Andrei Claudiu Rus vor pleca la ÎCCJ după validarea rezultatelor concursului de către CSM.

Curtea de Apel Alba Iulia va rămâne în perioada următoare fără doi dintre cei trei judecători care ocupă în prezent funcțiile de conducere la nivelul instanței. Președintele Curții, judecătorul Iuliana Alexandra Paștiu și vicepreședintele Andrei Claudiu Rus au obținut punctajul necesar pentru promovarea în funcția de jduecător la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Din cele șase posturi pentru care Institutul Național al Magistraturii (INM) a organizat concursul de promovare două au fost obținute de judecători de la Curtea de Apel Alba Iulia, iar restul de către magistrați de la Curtea de Apel București.

De menționat că în 2017, un alt judecător de la instanța din Alba Iulia a promovat la ÎCCJ. Este vorba despre Marius Ionescu, specializat în domeniul contenciosului adminstrativ. Alexandra Paștiu și Andrei Rus vor face parte din secția penală a instanței supreme.

Această situație, cu 3 magistrați promovația în decurs de 1 an, confirmă valoarea profesională a corpului magistarților de la Curtea de Apel Alba Iulia. INM a publicat rezultatele concursului de promovare, miercuri, 14 martie 2018.

Paștiu a obținut un total de 84,62 puncte, iar Rus a primit 83,47 de puncte. Rezultatele concursului de promovare urmează să fie validate de Consiliul Superior al Magistraturii, după care cei doi magistrați vor părăsi Curtea de Apel Alba Iulia.

În total s-au înscris la concurs 19 judecători, majoritatea de la Curtea de Apel București. Alexandra Paștiu este președinte al Curții de Apel din 2014, iar Andrei Rus a obținut postul de vicepreședinte în 2017.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

10-12 mai: Cristian Tudor Popescu, Florin Chilian, Liviu Stănescu în a doua zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului

Bogdan Ilea

Publicat

în

10-12 mai: Cristian Tudor Popescu, Florin Chilian, Liviu Stănescu în a doua zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului La Târgul de cArte Alba Transilvana, organizat în data de 10-12 mai, pe espalanda Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, în a doua zi vor fi prezenți și Cristian Tudor Popescu, Florin […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea