Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Preşedintele PSD Alba Iulia, av. Ovidiu JIDVEIAN: Guvernul actual trebuie să plece pentru că 92 la sută dintre români nu mai au încredere în el

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Parte din conceptul de democraţie, aşa cum îl înţelegem noi, este constituit pe baza ideei că cei care conduc destinele unei naţiuni la un moment dat sunt reprezentativi pentru cei care aşteaptă un act de guvernare corelat cerinţelor sale. În ceea ce priveşte actuala situaţie, este evident că guvernul Boc nu mai poate să îndeplinească o cerinţă minimă a unei societăţi sănătoase, aceea ca cetăţenii să se simtă reprezentaţi. În actuala conjunctură, fapt relevat de sondajele de opinie, doar 8% dintre români mai au încredere în actualul guvern, aspect care într-o democraţie normală ar fi un factor suficient de important ca cei care au ajuns într-o astfel de situaţie să îşi depună demisia. Din păcate, însă, în mod absurd actuala majoritate refuză să vadă realitatea şi se agaţă cu disperare de funcţii şi avantaje, demonstrând o dată în plus dacă mai era necesar că nu are capacitatea de a înţelege cum funcţionează un sistem democratic. Trecerea în opoziţie, organizarea de alegeri anticipate, asumarea răspunderii unor erori de guvernare fară precedent ar fi un act de responsabilitate pentru cei care în declaraţiile publice vorbesc despre responsabilitatea de a păstra România pe linia de plutire. Actuala majoritate, reprezentată de un guvern zguduit din temelii de amatorism, se confruntă cu mişcări de stradă despre care spune că nu reprezintă voinţa majorităţii, dar faptul că oamenii nu sunt cu sutele de mii pe stradă nu înseamnă că nu există o profundă dorinţă de schimbare, actuala majoritate se confruntă cu greva unor mineri în subteran dar le cere acestora în continuare răbdare, deşi e greu să o mai ai atunci când deşi munceşti costul vieţii te pune într-o situaţie disperată să alegi între o haină pentru copilul tău şcolar şi pâinea cu unt destinată aceluiaşi copil. Din păcate şi o spun în cunoştiinţă de cauză, în România, la acest moment sunt oameni care îşi pun la modul serios problema supravieţuirii, în acest moment pâinea noastră cea de toate zilele lipseşte de pe masa multor români şi pentru acest lucru cineva într-o bună zi va trebui să răspundă în faţa naţiunii sale.
În subteran, la suprafaţă, profesorii, pensionarii, studenţii, primari, viceprimari, toţi vorbesc despre asumarea răspunderii prin demisia de onoare a unui guvern în care 9 din 10 români nu mai au încredere. Cu toate acestea însă actuala guvernare trage de timp dintr-un motiv simplu care trebuie explicat foarte clar, clientela politică nu şi-a îndeplinit încă misiunea pe care o avea calculată cu precizie matematică. La acest moment, România a devenit un teritoriu al absurdului cu guvernanţi care refuză să accepte realitatea sfidând cu bună ştiinţă voinţa unor oameni care au dreptul la speranţă şi la credinţa că destinul colectiv nu e o chestiune de noroc. În actuala conjunctură ne putem gândi că şi prin pierderea alegerilor oamenii aceştia vor refuza să plece motivând că noi nu înţelegem viziunea de ansamblu care trebuie pusă în aplicare, indiferent de ce spun românii. Această guvernare trebuie să plece pentru că fiecare zi care trece înseamnă un cost prea mare pentru români, această guvernare trebuie să plece acum, nu la sfârşitul anului, când timpul pierdut va însemna adâncirea problemelor din societatea românească.
Ca tânăr politician îmi doresc o clasă politică capabilă să înţeleagă faptul că trecerea în opoziţie este un fapt normal şi trebuie asumat cu responsabilitate atunci când voinţa majorităţii o cere, capabilă să înţeleagă că factorul politic trebuie să genereze încredere în societate, nu suspiciuni de fraudă, de lipsă de responsabilitate, de lipsă de interes faţă de propriul popor. Acest guvern este în opinia mea nelegitim şi trebuie să plece cât mai repede cu putiinţă, altfel costurile pe care le va plăti societatea românească sunt mari şi greu de suportat de către cei care aşteaptă de la cei care guvernează câteva soluţii pentru o viaţă decentă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Nu contează cine votează, contează cine numără voturile

Unirea Ziarul

Publicat

în

Nu contează cine votează, contează cine numără voturile Mare e grădina… alegerilor. Dacă nu luăm în seamă acei lăudătorilor plătiți, ar trebui să lăsăm pentru o dată ulterioară enumerarea efectelor negative sau pozitive ale unei alianțe, mai ales în perioada pre-electorală. Oricum, efectele unor astfel de alianțe pot fi și puțin benefice, de natură să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea